dinsdag 13 oktober 2015

HOOGTEPUNTEN VAN ITALIË. (DEEL 1)


"HOOGTEPUNTEN VAN ITALIË", IS EEN

BUSREIS VAN TWAALF DAGEN,

WAARIN DE STEDEN; LUCCA, ROME, 

BOLSENA, ASSISI, PERUGIA, 

FLORENCE, SIENA, PADUA EN

VENETIË WORDEN AANGEDAAN. (1)ITALIË.

Italië, "de laars met de steen" heeft als buurlanden Frankrijk, Monaco, Zwitserland. Oostenrijk, en Slovenië.
Het land wordt voor driekwart omringt door water van de Golf van Genua, Ligurische Zee, Tyrrheense Zee. de Middellandse Zee en de Adriatische Zee.
Officieel is het de Italiaanse Republiek, een gecentraliseerde eenheidsstaat. Het land heeft een oppervlakte van 301.339 km² waarvan 2% water.
De hoofdstad is Rome en de voertaal Italiaans, maar veel gebieden hebben hun eigen taal. (21 stuks)
Vijf regio's in het land hebben een autonome status; Sicilië, Sardinië, Valle d'Aosta-Trentino-Zuid-Tirol en Friuli-
Venezia Giulia.
De overige regio's zijn: Piëmonte, Lombardije, Ligurië, Venteo-Emilia-Romagna-Toscane, Umbtië, Marche, Latium, Abruzzo, Molise-Campania, Apulië en Basilicata-Calabrië.
Het land heeft een lange historische en politieke geschiedenis. Het kende keizers, koningen en werd op 2 juni 1946 een Republiek. Kerk en politiek hebben eeuwenlang een rol gespeeld in het land. 


 De vlag van Italië heeft drie verticale banen in het groen, wit en rood.
Het ontwerp is gebaseerd op de Franse vlag, waarbij het blauw werd vervangen door het groen. De kleuren bestonden reeds in 1796 gedurende de Cispadaanse Republiek. Groen, wit en rood zijn de traditionele Milanese kleuren. Het rood en wit zijn afkomstig van het Milanese wapenschild en het groen van de Milanese burgerwacht.
Voor de culinaire liefhebbers verwijzen de kleuren naar: groen voor basilicum, het wit voor mozzarella en het rood voor de tomaat.


Het embleem van Italië wordt vaak beschouwd als het wapen van het land, maar is dit in het geheel niet.
Het embleem toont een vijfpuntige ster op een grijs tandwiel. Links van het tandwiel een olijftak en rechts een eikentak. De takken zijn met elkaar verbonden door een rood lint met daarop de tekst Republiek Italië.
De ster is een oud symbool voor Italië en was sinds 1890 ook het symbool voor het Italiaanse koninkrijk. het tandwiel verwijst naar een artikel uit de grondwet, dat stelt: "Italië is een democratische Republiek gebaseerd op arbeid". De olijftak verwijst naar interne en externe vrede en de eikentak staat voor kracht en waardigheid.


DE HEENREIS.

De reis  naar de verschillende plaatsen zou ons voeren naar Toscane, Umbrië en Veneto.

Nadat al de reizigers, uit verschillende provincies van Nederland, zich verzameld hadden te Asten, het station van Kras reizen, en de bagage in de bus was geplaatst konden we vertrekken.
De heenreis ging via de A2 door Limburg richting Luik in België, verder door de Ardennen en Luxemburg richting Strassbourg in Frankrijk. In Mulhouse zouden we overnachten in het Golden Tulip Hotel.
De volgende ochtend reden we richting Basel waar de Zwitserse grens werd gepasseerd en de reis met een korte tussenstop via Luzern en de Gotthardtunnel in het zuidelijke deel Ticino van Zwitserland kwamen. Via de E35/A2  passeerden we Belllinzona en Lugano om bij Como de grens naar Italië te passeren. Het was een fraaie route door Zwitserland.
Eenmaal in Italië maakten we kennis met de tolwegen in dat land. We passeerden Milaan en sloegen af richting La Spezia aan de kust vlak voor Parma. Onder weg naar ons hotel voor de eerste overnachting in Italië konden we kort een blik werpen op een zeer oude brug over een riviertje. 


Het is de Ponte Della Magdelena met de bijnaam de "Duivelsbrug". Het verhaal gaat dat toen de brug klaar was en niemand overheen durfde te gaan, daar men hem niet veilig achte. De duivel eiste een ziel ter bescherming van de brug. 
Natuurlijk stelde niemand zich zelf of een familielid ter beschikking en dus besloot men een hond de brug over te sturen. Het beest overleefde het en sindsdien bleek een hond ook een ziel te hebben.Via een weg kronkelend door groene hellingen bereikten we het Hotel Milano aan de Via del Brennero. 55023 Socciglia Borgo a Mozzano ten noorden van de stad Lucca. Het was onze eerste avond dat de groep samen was en onder het genot van een drankje leerden we elkaar beter kennen.
Na een goede nachtrust vertrokken we de volgende ochtend in de regen naar de plaats Lucca om deze te bezichtigen.
Een plaats waarvan het oude stadsdeel omringt is door enorme vestingmuren die zo breed zijn dat er een weg is op aangelegd en er zelfs bomen op groeien. het zou een zeer natte dag worden in Lucca.


                         
                             Zie vervolg: HOOGTE PUNTEN VAN ITALIË. (DEEL 2)  LUCCA.Geen opmerkingen:

Een reactie posten