woensdag 12 januari 2022

ULSTER STEAMSHIP COMPANY. (GB)

 

   "RED HAND" COMPANY

     VAN NOORD-IERLAND.



ULSTER STEAMSHIP COMPANY.



ss. Bengore Head ex Empire Garrison.
De Ulster Steamship Company werd in 1877 opgericht te Dublin, en voerde diensten uit naar de oostkust van Canada, het Verre Oosten, Europa en de Baltische havens.
Reizen naar New Orleans begonnen in 1896 en het bedrijf begon in die tijd ook een beperkt aantal passagiers te vervoeren.

In 1917 werd de Irish Shipowners Company Ltd, 
(Thomas Dixon & Sons, Belfast), bekend als de Lord Line, overgenomen.
Ze hadden afvaarten uitgevoerd tussen Belfast, Dublin, Gardiff en Baltimore, Rotterdam naar Galveston en Cardiff naar Montreal en Quebec. Deze diensten bleven bekend als de Lord Line.

In 1919 werd een overeenkomst bereikt tussen de Ulster Steamship Company, Palgrave, Murphy & Company, Dublin en de Nederlandse rederij Hudig & Veder NV uit Rotterdam, om een samenwerkingsverband te vormen en schepen te poolen. Er was slechts een beperkte verkoop van schepen tussen de vloot van de drie partners.
Na eigendomsveranderingen en de oprichting van de Republiek Ierland, werd het bedrijf in 1924 opnieuw geregistreerd in Belfast.



Bij de openstelling van de Grote Meren voor buitenlandse zeeschepen werd een nieuwe dienst naar dit gebied opgericht.




Met de opkomst van de containerisatie en de toegenomen luchtpassagiersdiensten verwierf de Ulster Steamship Company in 1967 de aandelen van Donaldson Line en handelde het bedrijf onder de naam Head--Donaldson Line.

In 1979 werd hun laatste schip verkocht en werden de Head-Donaldson-diensten opgenomen in de Canadian Pacific.

De schoorsteen van de rederij was zwart met daarop een wit veld met een rode hand.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten