dinsdag 25 januari 2022

LOS ANGELES STEAMSHIP COMPANY.

 


BEGON MET DE VAART OP HAWAI.




LOS ANGELES STEAMSHIP COMPANY.



De Los Angeles Steamship company, afgekort LASSCO werd opgericht in 1920. Aanvankelijk bood de rederij snelle passagiersdiensten tussen Los Angeles en San Francisco. In 1921 voegde LASSCO de dienst toe aan Hawaï in concurrentie met de in San Francisco gevestigde Matson Navigation Company met behulp van twee voormalige oceaanstomers van de Noord/Duitse Lloyd, die tijdens de Eerste Wereldoorlog in dienst waren geweest bij de Amerikaanse marine.


Ondanks het tot brengen zinken van een van de voormalige Duitse liners de voormalige ss Prinzes Alice, de City of Honolulu I in 1922,  floreerden de zaken in de bloeiende jaren twintig en bleef het bedrijf  schepen en diensten toevoegen.



(ss. City of Los Angeles.)



In 1922 was de ss. City of Los Angeles, een omgedoopt en omgebouwd lijnschip, een van de grootste en luxe Amerikaanse schepen die in de Stille Oceaan voer.




De verslechterde economische omstandigheden in de Verenigde Staten en het uitbranden van de ss. City of Honolulu II, de voormalige ss, Friedrich der Grosse, bij Hawaï in 1930 zorgden voor financiële problemen voor het bedrijf.




(ss. City of Honolulu II in fire.)


Nadat in 1930 besprekingen waren begonnen werd de Los Angeles Steamship Company op 1 januari 1931 overgenomen door Matson Navigation, maar bleef als dochteronderneming opereren tot het in 1937 geheel stopte met opereren in de scheepvaart.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten