woensdag 5 januari 2022

LLOYD ITALIANO. (ITALIË)

 


VOOR PASSAGIERSVERVOER.




LLOYD ITALIANO.

De Lloyd Italiano was een Italiaanse rederij die in 1904 werd opgericht te Genua door Erasmo Piaggio, en een passagiersdienst onderhield tussen Italië en Noord- en Zuid-Amerika.

Erasmo Piaggio was het hoofd van het bedrijf Navigazione Generale Italiana, opgericht in 1881. door een fusie van de Rubattino- en Florio redrijen en versterkt met de vloten van de Raggio- en Piaggio redrijen. Onder zijn leiding drong dit bedrijf  zich door met meer dan tachtig schepen op de internationale handel. Piaggio zorgde voor de modernisering met constructies ontworpen volgens de wensen van de klant.

Piaggio, nadat hij de Societá Esginato Basini had opgericht voor het beheer van de droogdokken van Genua, ontwierp in 1897 een scheepswerf om de meeste bestellingen van de grote rederij op te vangen.
Volgens de bedoelingen van Piaggio moest de scheepswerf een groot complex worden waarin de functies constructie, exploitatie en onderhoud konden worden geconcentreerd en uitgevoerd.
Het project werd echter niet gedeeld door andere leden van het bedrijf die zich verzetten in naam van verschillende belangen en uiteindelijk richtte Erasmo Paggio in 1898 zijn eigen fabriek op in Riva Trigoso bij Sestri Levante.
Het toevertrouwen van de bouw ervan aan de Societá Esigianato Bacini en een paar jaar later de oprichting van zijn eigen bedrijf, de Lloyd Italiano, die, door zich aan te sluiten bij de Riva Trigoso-scheepswerf, zijn schepen zou bouwen onder leiding van Piaggio.

De rederij kwam in 1911 onder controle van de Italiaanse General Navigation die het in 1918 opslokte.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten