donderdag 27 januari 2022

SCANDINAVIAN - AMERICAN LINE. (DENEMARKEN)

 

       EEN DEENSE REDERIJ VOOR

 VERBINDING TUSSEN SCANDINAVIË

                       EN DE USA.




SCANDINAVIAN - AMERICAN LINE.

De Scandinavian - American Line (SAL) was een Deense rederij die actief was in het passagiersvervoer tussen de Scandinavische landen en de verenigde Staten van Amerika.
De oprichting in 1898 was het gevolg van de overname van Thingvalla door het Det Forenede Dampskibs-Selkap (DFDS) De Sal was actief tot 1935 en werd geëxploiteerd onder de naam Scandinavian America Line.



Een van de schepen in de Scandinavian American Line was het ss. United States. Dit schip werd in 1903 gebouwd door  A. Stephen in Glasgow.

Het schip was 10.095 ton en 500,8 voet lang. Haar gezagvoerder op de eerste reis was Wulff.              De United States maakte haar eerste reis op 30 maart 1903; ze voer van Kopenhagen naar Christiane, het huidige Oslo, en vervolgens naar  Kristianstad (Noorwegen) en New York waar het aankwam op 3 juni 1903.


De ss. United States vertrok uit Kopenhagen voor haar laatste reis op 25 oktober 1934. Ze werd op 2 september 1935 beschadigd door brand in Kopenhagen er werd datzelfde jaar gesloopt in Leghorn.

                                                  (ss. Frederik VIII.) 




In november 1935 voer het schip ss. Frederik VIII de laatste reis van de Scandinavian-American Line van New York naar Kopenhagen.
Het schip werd in 1936 gesloopt.





Na 1936 ging de vracht- en passagiersdienst verder onder de eigen naam van Det Forenede Dampskibs-Selskap (DFDS).












Geen opmerkingen:

Een reactie posten