maandag 30 augustus 2021

PACIFIC INTERNATIONAL LINES. (SINGAPORE)

 


EEN JONGE AZIATISCHE REDERIJ.




PACIFIC INTERNATIONAL LINES.

De PIL is een rederij opgericht in Singapore op 16 maart 1967 door de Chines ondernemer Chang Yun Chung, die op 102 jarige leeftijd overleed in 2020.


Toen het bedrijf werd opgericht in maart 1967, exploiteerde het bedrijf oorspronkelijk twee conventionele vrachtschepen, maar werd het voortdurend uitgebreid om in 2017 eindelijk haar eerste 50-jarige geschiedenis te vieren en te rangschikken binnen de eerste 10 grootste containerschepen.

Al de schepen van de PIL kregen namen die begonnen met het woord "kota", vertaald stad of dorp, met er achter de naam van de stad of dorp.

In maart 2015 nam PIL gedeeltelijk de eigendommen van Mariana Express Lines (MELL) in Singapore over. Volgens de deal nam PIL het meerderheidsbelang over. Mell is blijven opereren onder haar eigen naam en reeds bestaande activiteiten, zoals overeengekomen op het moment van aankoop.
In juni 2017 sloten PIL en de China Ocean Shipping Company Ltd (COSCO) een wederzijdese bevrachtingsovereenkomst om schepen te bevoorraden en uit te wisselen tijdens de piekuren van de scheepvaartvraag.


                                                               (ms. 'Kota Pekaran'.)

PIL heeft een vloot van ongeveer 95 schepen, waaronder container-, droge bulk-, en multi-purpose schepen, met een capaciteit van meer 400.000 twintig voet equivalente eenheden (TEU).
PIL heeft ook twaalf schepen van 11.800 TEU in gebruik genomen. het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 18.000 werknemers en bediend regelmatig ongeveer 500 havens in bijna 100 landen over de hele wereld.







 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten