dinsdag 3 augustus 2021

DOMINION LINE. (ENGELAND)

 

    

     PASSAGIERSDIENST MET

        WISSELENDE NAMEN.



DOMINION LINE.

De Dominion Line was een trans-Atlantische passagierslijn die in 1870 werd opgericht als de Liverpool Mississippi Steamship Co. waarvan de naam in 1872 werd veranderd in Mississippi & Dominion Steamship Co Ltd.
De rederij werd in 1902 samengevoegd tot de International Mercantile Marine Co.


Na 1908 werd de passagiersdienst geëxploiteerd  onder de naam "White Star - Dominion Line" en in 1926 werd de maatschap[pij Dominion Line volledig ontbonden, behalve in West-Indië, waarbij de dienst zelf werd omgedoopt tot "White Star Line Canadian Service"
Het bedrijf concentreerde zich op passagiersvervoer tussen het Verenigd Koninkrijk en Canada.

De lijn voer vanuit Liverpool en verschillende havens aan de Amerikaanse  en Canadese oostkust, namelijk Montreal, Quebec City, Halifax, Portland en Boston.

Van 1926 tot 1992 werd het bedrijf geëxploiteerd als een regionale dochteronderneming van de United States Lines.
In 1992 splitste Dominion Navigation Company Limited, zoal het in 1991 was omgedoopt, zich af van de United States Lines, waardoor alle serviceactiviteiten werden stopgezet.




                                                        (ss. 'Canada')

Dominion Navigation Company is sindsdien in particuliere handen, met het hoofdkantoor in Montserrat, vm Brits West-Indië, opgericht als een besloten vennootschap op aandelen, Dominion Naviagation Company, soms opererend als Dominion Cruises, was gespecialiseerd in luxe privé cruises in West-Indië en jachtcharter op de Caribische eilanden.
Naast de aanwezigheid in West-Indië breidde het bedrijf in 2017 haar activiteiten in Europa uit met op maat gemaakte luxe cruises op de Franse Riviéra, Monaco en de Italiaanse Riviéra. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten