zondag 2 februari 2014

FUSUS. M.S. SHELL TANKERS B.V. (DEEL 1-D)

M.S. FUSUS.

15 MEI 1981 T/M 19 SEPTEMBER 1981.


( Ondergaande zon achter de laadarmen van het steiger te Ruwais S.A. )

Onverwacht kregen we opdracht om te Ruwais in Saudi Arabië onze brandstofbunkers vol te gaan laden daar we even buiten de Golf een deel van een lading uit een grotere tanker over moesten gaan nemen.


( Over lucht vervuiling zullen we het maar niet hebben hier aan de Arabische kust.)


( De fenders liggen gereed aan dek om 'ship to ship' te gaan en de lading over te nemen. )


Zo werd een deel van deze s'nacht overgenomen lading naar Bahrein vervoert en aan een enorme lange in zee stekkende pier gelost.


De rest werd weer voor de kust van Abu Dhabi in een kleine tanker overgepompt. Hierna maakten we weer een reis naar Aden en losten deze lading in de haven van Abu Dhabi.

Ook waren er momenten dat ieder voor zich op ontdekking uitging aan de wal. Fotograferen was alleen toegestaan als de personen je er toestemming voor verleenden en zeker nooit recht in het gezicht.
Het bijgeloof wil dat als je iemand recht in het gezicht fotografeert dat je dan zijn geest zou stelen!
Zo belande ik op een middag aan de boulevard van Abu Dhabi in een feestelijk gebeuren terecht waarbij het leek of de gehele stad er aanwezig was.

 
Het bleek een feest te zijn ter ere van de verjaardag van  President Sheikh Zayed. Overal het geluid van trommen en snerpende fluiten welke pijn deden aan je oren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten