donderdag 6 februari 2014

FOSSARINA. M.S. SHELL TANKERS B.V. (DEEL 1-A)

M.S. FOSSARINA.

7 MEI 1985 T/M 16 AUGUSTUS 1985.


Het m.s Fossarina is een tanker van de F-klasse. Het schip werd onder de roepletters 5MRZ door de scheepswerf Hagesund Mesk in Noorwegen opgeleverd in 1976. Het schip met een tonnage van 32.723 BRT voor tot 1989 voor Shell Tankers B.V. waarna het werd verkocht.

Ik stapte te Rotterdam Pernis aan boord van het m.s. Fossarina waar het schip had geladen voor New York. Gedurende de oversteek van de Atlantische Oceaan liepen we twee dagen vertraging op vanwege het zeer slechte weer.


Zee, weer en wind hadden recht op de kop en het voorschip verdween regelmatig onderwater. Meter hoge golven zover je kon kijken en tonnen zeewater storten zich met geweld op het scheepsdek.
Een oversteek met weinig nachtrust.


Ook over het achterdek spoelde regelmatig de golven. Een zee om ontzag voor te hebben.


Maar ook aan deze stormachtige oversteek kwam een einde en koersten vanaf de Atlantische Oceaan door het Ambrose Chanel naar de Lower New York Bay en gingen na het passeren van de Verrazano Narrows Bridge in de Upper New York Bay ten anker waar we onze laden konden overpompen in lichters.
Daar het steeds wachten was op een volgende lichter duurde het lossen lang en was er gelegenheid om de wal op te gaan en New York met een bezoek te vereren.


Zo brachten we als eerste een bezoek aan het Empire State Building.Vanaf het Empire State Building hadden we een fraai uitzicht over het oude centrum van New York.


De straten lopen er allemaal recht toe recht aan en van boven lijkt het verkeer wel op een mieren hoop zo druk. In de verte een zicht op de Hudson Rivier welke aan de ene zijde van Manhattan stroomt en aan de andere zijde de East River. ( Een stad van blokken dozen waarvan de toppen vaak in de wolken steken bij slecht weer.)


Na een kort bezoek aan het Rockefeller Plaza gingen we naar het plein voor het World Trade Center wat ook wel de 'Twin Sisters' word genoemd om daarna naar de top van het World Trade Center te gaan voor een uitzicht over geheel New York.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten