woensdag 5 februari 2014

FICUS. M.S. SHELL TANKERS B.V. (DEEL 2-C)

M.S. FICUS.

29 DECEMBER 1986 T/M 2 MAART 1987.

Na de kou in Dailan in China was het een genot weer terug te zijn in de tropische warmte.
Te Sriracha werd dan geladen voor Bangkok. 


( Een mooie zonsondergang te Sriracha in Thailand.)


( Een sleep met dekschuiten over de rivier)

De lading gasolie werd niet in Bangkok zelf gelost maar verder stroom opwaarts van de rivier Chao Phraya.
Het was een vaart met groene oevers waarop kleine dorpjes lagen.


 ( De watertaxi bootjes.)


Onverwachts werd de groene oever onderbroken door een fraaie tempel welke aan de oever van de rivier staat.


Maar verder waren het woongemeenschappen waarvan de woningen op palen waren gebouwd in het water van de rivier en net aan de oever. De rivier loods vertelde ons dat deze mensen dat doen daar ze anders grondbelasting moeten betalen als ze een huis op de grond aan de oever bouwen. Ja wie niet sterk is moet slim wezen!


Tijdens de vaart over de rivier kregen we in de machinekamer problemen met het koelwater. De temperaturen van het koelwater en de smeerolie liepen soms vaak op boven normale waarden doordat er te weinig koelwater van buitenboord afgevoerd werd. Het terug spoelen van het systeem wilde wel even helpen. Op de losplaats werden de filters schoongemaakt welke vol met planten en wier zaten, maar ook in de waaiers van de pompen zat een aangekoekte hoeveelheid kleiachtige modder.
Zo werd na het lossen en de vaart terug de rivier af in ballast besloten om buitengaats duikers te laten komen om de inlaatroosters in scheepshuid vrij te maken van al het vastgezogen afval uit de rivier. Resten van planten, half verrot houd en plastic resten.

Na weer vaarklaar te zijn vertrokken naar Singapore om een lading Marine Diesel te gaan laden voor Balikpapan op het eiland Kalimantan in Indonesië. De lading was bestemd voor de marine van Indonesië.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten