dinsdag 11 februari 2014

ACILA II M.S. (EX SHELL TRANS) SHELL TANKERS B.V. (DEEL 1-B)

M.S. ACILA II. (EX SHELL TRANS)

21 JANUARI 1996 T/M 9 APRIL 1996.


Op 2 februari 1996 was ik 30 jaar in dienst van Shell Tankers B.V. Van kantoor een telegram ontvangen met de geluk wensen. Aan boord zelf moest dit natuurlijk ook gevierd worden. De avond begon met diverse opdrachten die ik moest uitvoeren alvorens het feest zou beginnen.

Na het uitvoeren van de opdrachten mocht uit handen van de gezagvoerder het geschenk van het schip ontvangen. Een scheepsbel met erin gegraveerd de naam van mijn eerste schip het s.s. Philippia en datum van in dienst treden en de naam ven het m.s Acila met de jubileum datum.De Indonesische kok had voor de nodige hapjes gezorgd en de drankjes waren op rekening van het schip.Het was een gezellige avond, maar of er nog een vijf jaars jubileum bij zou komen was de vraag. Er hingen donkere wolken boven het voort bestaan van Shell Tankers B.V.
Nadat Londen eerst had getracht de internationale naam van Shell te veranderen alsof het een Engelse maatschappij was en de naam uiteindelijk is geworden Royal Dutch Shell Company ( Koninklijke Nederlandse Shell Maatschappij), werd er nu getracht de gehele vloot over te nemen. Dit en de toekomst was in deze tijd vaak een heftig onderwerp van discussie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten