woensdag 5 februari 2014

FICUS. M.S. SHELL TANKERS B.V. (DEEL 2-A)

M.S. FICUS.

29 DECEMBER 1986 T/M 2 MAART 1987.

Te Al Jubail in Saudi Arabië aan boord van het m.s. Ficus gestapt. waar werd geladen voor Singapore.
Te Singapore werd na het lossen van steiger verwisseld en werd er geladen voor Mizushima in Japan.


( Zicht op de baai bij Mizushima.)

De baai van Mizishima is een beschermd natuur gebied en er werden de meest nodige voorschriften in acht genomen om ook maar enige vervuiling van het klaar heldere water in de baai te verontreinigen. Afval uit het kombuis mocht niet via de stortkoker in het water terecht komen en de sewagetank (tank waar de toiletten op uit komen) mocht niet geledigd worden. Rond het gehele schip werd een drijvende gordel gelegd om bij eventuele olielekkage dit tot een klein gebied te beperken.  


Rond de baai lagen kleine dorpjes met op de hellingen sinaasappelbomen. Het was er allemaal even schoon en netjes. Het gebied is er sub-tropisch.( Een kleine tempel in het dorpje vlak bij het steiger waar we lagen te lossen.)


( De drijvende gordel rond het schip.)

Na het lossen van de lading te Mizushima kregen we te horen dat de autoriteiten zeer tevreden waren over het gehele verloop van onze aanwezigheid en dat weer zouden gaan laden te Singapore om weer te Mizishima te komen lossen.


( Het hoofd dek in het licht van de dekschijnwerpers.)

Zo keerden we weer terug naar Singapore om wederom te gaan laden voor Mizuschima in Japan.( Een overzicht van de baai bij Mizushima vanaf het brugdek van het schip.)Ook deze keer werden alle voorschriften in acht genomen en konden we na het lossen vertrekken met de complimenten van de autoriteiten.
Onze nieuwe lading orders waren op te stomen  naar wederom Al Jubail om te gaan laden voor Dailan in China. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten