maandag 9 september 2013

INDONESIA - PULANG KEMBALI (1)

TERUGKEER NAAR INDONESIË.


Het was voor mij nu ruim acht jaar geleden dat ik een reis naar Indonesië maakte. Al die tijd werd er via het internet en telefonisch contact gehouden met de mensen die me dierbaar waren.
Verscheidene hebben in de afgelopen jaren een bezoek aan Nederland gebracht en hebben kunnen genieten van de bloemenpracht in de Keukenhof, van de grachten van Amsterdam en de molens van de Zaan en de Kinderdijk. Niet te vergeten het afwisselende heuvellandschap van de provincie Limburg met de fruitbomen in bloei.

Het was dan ook iedere keer bij het afscheid nemen op de luchthaven Schiphol bij hun terugkeer naar Indonesië de belofte te doen om ook weer terug te komen naar dit prachtige land met zijn hartelijke en vriendelijke bevolking en zijn enorm rijke keuken aan gerechten.
Jaren lang was het door onvoorziene omstandigheden niet mogelijk om deze belofte waar te maken. Zo werd dan dit jaar de knoop door gehakt en werd er voor drie en halve week een reis geboekt naar de "Gordel van Smaragd". Zo werden de nodige mensen van de komst op de hoogte gesteld.
Om een ieder tevreden te stellen werd het een hop-hop reis en vlogen we eerst met KLM naar Denpasar op Bali en zouden vandaar verder gaan naar Jogyakarta, Jakarta, Medan, Siantar, Batam eiland en als laatste stop een paar dagen Singapore alvorens weer naar Nederland terug te keren


Zo op maandag 12 augustus van Schiphol Airport vertrokken met de KLM naar Singapore en Denpasar en op zondag 8 september van Singapore weer met de KLM terug gevlogen naar Schiphol Airport.
Op deze reis weer de nodige afbeeldingen gemaakt die ik zo spoedig mogelijk met tekst zal plaatsen in dit blog met dank aan een ieder die die ik weer heb mogen ontmoeten en gastvrij ben ontvangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten