vrijdag 27 september 2013

BATAM EILAND. (2) INDONESIA. (26)

BATAM VERKENNEN.

Deze ochtend uitgeslapen daar het maar bleef regenen. Zodoende thuis maar de lunch gebruikt en ons verder geamuseerd met de kleine prinses Audry.

Juli had deze middag vrij genomen van haar werk en zo gingen we met z'n drieën met de wagen op stap om wat van het eiland te zien. Het wegennet is er in zeer goede staat en overal is langs en tussen de rijbanen groen aangeplant.
We brachten een bezoek aan de brug waar Batam trots op is. Het is een zwevende brug die aardbeving bestendig moet zijn..


Echt helder was het weer niet en zodoende was er weinig van de overige eilandjes te zien.


Overal aan de oevers liggen kweekplaatsen voor vis en drijvende bewaar bassins voor de vers gevangen vis.


Vanuit een een visrestaurant dat in de week einden afgeladen zit met toeristen uit Singapore hadden we een fraai uitzicht op de overspanning van de brug.


Vlak naast het restaurant lag ook een drijvende opslag voor vers gevangen vis, kreeften, garnalen en schelpdieren.


( Bakken met oesters.)


Later in de middag zette Juli ons af bij een groot winkel centrum alwaar Albi ons later zou komen afhalen.
In de supermarkt was dan ook een enorme voorraad aan vers fruit te vinden.
Nadat Albi ons had afgehaald nam hij ons mee naar een bier-bar. Dit is niet zomaar een bier tapperij. Hier wordt vers bier gebrouwen en kan de klant kiezen wat hij wil drinken aangaande het alcohol percentage. Het bier dat rechtstreeks uit het vat komt is een beetje troebel maar vol van smaak.De vaten waarin het bier gebrouwen wordt staan achter de lange bar.Zo naderde dan ook onze laatste avond op het eiland Batam en gingen we met de gehele ploeg lekker uit eten in een restaurant aan de waterkant. In de verte waren de lichten van onze nieuwe bestemming te zien: de stad Singapore.


Goed en smakelijk eten met ruime porties en vers getapt bier. Wat wenst een mens zich nog meer op zo'n avond met goede vrienden?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten