zaterdag 14 september 2013

SAMPAI JUMPA BALI. INDONESIA PULANG KEMBALI. (7)

AFSCHEID VAN BALI.

Zo naderde het vertrek van Bali om verder de reizen naar Yogjakarta op Midden-Java. Zo werden de vliegtickets besteld voor de reis naar Yogla, Jakarta en Medan, nadat we de datums vast hadden gesteld.
We maakten deze vliegreizen met Lion Air Indonesia.


Intussen hadden we een diner bij vrienden in Ubud en die hadden voortreffelijke Balinese gerechten klaar gemaakt.


( Een prachtige zacht lila bloem van de bananenplant.)


Daar we onmogelijk alle vrienden apart hadden kunnen weerzien besloten we om alle bekenden uit te nodigen voor een lunch in Kuta.
Kuta was voor ons ruim acht jaar een tweede thuis, maar we hadden problemen met het weer terug vinden van oude punten van herkenning zo was alles veranderd in de jaren. Vooral het aanzicht van de strand boulevard was volledig veranderd, maar tussen al de nieuwbouw stond nog steeds het hotel 'Angrek Inn' alwaar ik logeerde bij mijn eerste bezoek aan Bali in 1987


( Uitzicht vanaf de bovenste etage van "Beach Walk' over de strand boulevard en in de verte het vliegveld.)

We gebruikten de lunch op de bovenste etage van de shopping mall 'Beach Walk'. En geheel nieuw winkelcentrum. Het heeft de vorm van een ronde U met de opening naar de zee zijde en tussen de etages van het gebouw liggen op verschillende niveau's tuinen en water partijen.


Op de bovenste etage waren diverse restaurantjes gevestigd. Je kocht er eerst een betaalkaart voor een zeker bedrag om het eten daar waar je het bestelde te betalen. Je had een ruime keus uit de meest uiteen lopende Aziatische gerechten en zo had ieder restaurantje een geveltje in de landstijl van de keuken.
Smakelijke gerechten, ruim voldoende en prijsbewust. Bij vertrek kon je de pas weer inleveren, die een maand geldig zou blijven maar daar hadden we niets aan, en kreeg je het geld dat er nog opstond weer uitbetaald. Zo was de middag al weer zo goed als om eer we weer in Sanur waren.
We dineerden die avond op uitnodiging bij vrienden.


( Zegt ene kippenpaar tegen het andere "Jullie hebben zeker veel zon gehad hier op Bali"?. )

Zo naderde de laatste dag op Bali. Een dag van wat inkopen doen voor de verdere reis, de koffers inpakken met de schoon gewassen kleding en in de avond uit dineren met onze gastvrouw en vrienden.
Het is de gastvrijheid en gewoonte van het land en de mensen dat als je ergens op bezoek komt of familie en goede vrienden treft dat je wat moet eten. Het maakt niet uit op welk tijdstip van de dag. Is er niet genoeg in huis dan buiten de deur. Geen restaurantje heeft dan ook de elfde smaak van een gerecht met de zelfde naam.
Zo kom je dan langzaam aan in je lichaam gewicht als je niet oppast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten