dinsdag 24 september 2013

NOORD-SUMATRA (1) INDONESIA PULANG KEMBALI (21)

JAKARTA - MEDAN.

In de ochtend van Jakarta " Soekarno Hatta Airport": vertrokken naar Medan op Noord-Sumatra met Lion Air.
Medan heeft een nieuw internationaal vliegveld met de naam " Kuala Namu Airport" en het ligt ruim 32 kilometer van de stad. In de gebouwen werd nog druk gewerkt aan de laatste afbouw en ook de snelweg naar de stad was her en der nog onder constructie.
Het oude vliegveld " Polonia" was intussen geheeld ingebouwd tussen woningen en dit betekende veel gevaar voor de bewoners bij een mogelijke noodlanding van een vliegtuig.


In Medan hadden we een kamer geboekt in het Santika hotel en zouden daar één overnachting verblijven om er na drie dagen weer terug te keren. We zouden onze koffers in bewaring geven en de vuile was aan de wasserij af te leveren om deze later weer schoon in ontvangst te nemen.


Medan is een vervuilde stad en het verkeer is er een grote chaos door de vele fiets- en motorfiets taxi's.
Als je met een dergelijk voertuig meegaat moet je wel stalen zenuwen hebben, want ze steken kris kras kruispunten over zonder richting aan te geven, rijden tegen de verkeersrichting in en voeren als het donker is amper of geen verlichting.Op iedere hoek van de straat zijn ze te vinden. Heeft de eigenaar geen vrachtje dan doet hij een dutje in de uitlaatgassen van het overige verkeer.
Onze eerste avond brachten we door met vrienden en natuurlijk weer lekker eten.


MEDAN - SIANTAR.
Na een goede nachtrust en onze koffers in bewaring gegeven te hebben in het hotel met de taxi naar een personenvervoer bedrijfje gegaan om daar twee zitplaatsen te bemachtigen in een kleine autobus om naar Siantar te rijden. Siantar is de afkorting van de plaatsnaam Pematangsiantar.


( Casava teelt.) 


Het was een lange en warme rit, daar de airco van het busje kuren had, van 168 kilometer waar we ruim vier uur over deden. We passeerden enorme rubber-plantages en ...


... palmolie plantages. Langs de weg lagen de trossen palmolienoten te wachten op transport naar de fabriek om verwerkt te worden tot bio-brandstof wat hier bij ieder tankstation te verkrijgen is.

In Siantar aangekomen werden we hartelijk verwelkomt door de familie van mijn reisgenoot; zijn jongste zus Hetty, haar man Sam en zoon Tony. Na ons eerst eens heerlijk opgefrist te hebben met koud water, wat wel even happen naar lucht was, wat boodschappen gedaan daar een koud biertje er best in zou gaan.
In de avond met de familie uit eten gegaan en zo vielen er onverwacht de eerste regen druppels van onze reis door Indonesië. Eenmaal weer thuis barstte het onweer los en viel er een verkoelende regen. Het bleef verder de gehele nacht zwaar onweren en regenen. Het zou vroeg opstaan worden de volgende dag, daar we naar het eiland Samosir zouden gaan.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten