vrijdag 27 september 2013

NOORD SUMATRA. (5) INDONESIA PULANG KEMBALI. (25)

TERUG NAAR MEDAN EN AFSCHEID VAN NOORD SUMATRA.

In de ochtend afscheid genomen van onze gastvrouw Hetty en met Sam en Tony naar een vervoersbedrijf gereden. We hadden het geluk om met nog drie passagiers een luxe personen wagen te kunnen delen voor de terugreis naar Medan. Ruimte genoeg en meer comfort dan met het busje.
De chauffeur reed een mooie landelijke route en zo passeerden we veel palmolieplantages en rubberplantages. De rubberplantages zijn allemaal in het beheer van de Bridgestone Compagnie.
Het was een mooie zonnige dag en we passeerden veel kleine woongemeenschappen met veel bloemen langs de weg.

Eenmaal terug in het Santika Hotel te Medan eerst onze koffers uit de bewaring gehaald en de 'laundry service' om onze schone was gebeld. Hierna begonnen met het grotendeels inpakken van onze bagage, daar we de volgende dag zouden doorreizen naar het eiland Batam.


De avond brachten we door met oude studie vrienden van mijn reisgenoot waarmee hij op de universiteit van Medan had gezeten. Lekker gegeten en veel gelachen om de oude studenten ondeugd van vroeger.


Nog even de kans waar genomen om een paar nachtelijke opnemen te maken van het Sultan paleis van Medan. De eerste steen voor dit gebouw werd gelegd in 1888 op 28 augustus door "Zijne  Hoogheid den Sultan van Deli". Als je het goed bekijkt is het snel duidelijk dat hier geen geld meer is voor goed onderhoud.
De oude verblijven van de toenmalige bediendes van de sultan worden nu verhuurd als woonappartementen.

Zo namen we afscheid van vrienden en Noord-Sumatra.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten