zondag 22 september 2013

JAKARTA. KOTA WANDELING. INDONESIA PULANG KEMBALI (18)

KOTA - KALI - BRUG - BOEDDHA.


Wandelend in de richting van de haven Sunda Kelapa kom je steeds meer oude vervallen gebouwen tegen die er in het verleden fraai moeten hebben uitgezien.
We steken het afwateringskanaal over wat bij de pijlers dicht geslipt is met plastic afval. De armsten van de armsten verzamelen hier met behulp van een vlot, dat gemaakt is uit bamboe stammen, dat wat nog te gebruiken is en eventueel gerecycled kan worden. Het is een stinkende massa en deze mensen  leven en slapen ook onder de brug waar even verder het riool zich loost in het kanaal.Wandelend langs het kanaal over een nog redelijk voetgangers pad met een groenstrook er naast met bloeiende planten naderen we de oude ophaalbrug over het kanaal. Het is de "Hoederpasarbrug"of te wel de "Kippenmarktbrug". Het is nog een stukje oud Holland wat over is gebleven uit vroegere tijden.  


Zo passeren we verder nog de nodige oude VOC magazijnen waarvan enkele nog in gebruik zijn door kleine bedrijfjes.

Na weer een brug te zijn overgestoken en de daaraan gelegen vreselijk drukke verkeersweg met zwaar beladen vrachtwagens met containers naderen we de haven wachttoren en de daarachter gelegen magazijnen van de VOC, waarin nu het Scheepvaart Museum in is gevestigd.


EEN LEVENDE BOEDDHA.

We kennen ze allemaal wel die beelden en beeldjes van Boeddha. Altijd afgebeeld met een dikke buik, liggen, zittend, lachend, wuivend, verdrietig of biddend.
Maar in levende lijve een op Boeddha gelijken figuur te zien liggen slapen zagen we in het groenperk op een mat langs het kanaal.Geen opmerkingen:

Een reactie posten