dinsdag 8 oktober 2013

SINGAPORE. (9).

"KLEIN INDIA" EN AFSCHEID. 

Het was een ochtend waarin de regen met bakken uit e hemel kwam vallen. Onze vriendin zocht ons op in het hotel en gingen we eerst koffie drinken en bijpraten. Zo ging de ochtend voorbij en klaarde het weer wat op. gezamenlijk gingen we later genieten van een van een smakelijk en uitgebreid lunch buffet. Het was na al die jaren een emotioneel weerzien aar ook weer een afscheid. Het was voor ons de laatste dag in Singapore en we zouden deze komende nacht om 00.30 uur van Changi Airport vertrekken naar Schiphol Amsterdam.
Met het hotel sloten we een deal en konden van onze kamer gebruik blijven maken tot 19.00 uur voor een redelijke prijs, daarna zouden we onze bagage bij de portier in bewaring geven tot ons vertrek  naar het vliegveld.
We besloten deze laatste middag naar de wijk "Little India"te gaan. 

"LITTLE INDIA".

Deze wijk is net als "China Town" een gebied waar zich in het verleden de eerste bewoners vanuit India zich vestigden. Het zijn over het algemeen Tamils.


Ook in deze wijk veel gerestaureerde oude pandjes kleurrijk beschilderd aan de buitenzijde.Ook deze wijk is net als "China Town", en de Maleise wijk een stukje geschiedenis van het ontstaan van de stad Singapore.
In deze wijk wordt je geconfronteerd met een geheel andere levenssfeer dan elders in de stad.Veel stalletjes waar ze geurende bloemenslingers  maken en verkopen voor de gang naar de tempel of voor de huisgod.Veel bedrijfjes waar ze nog de traditionele kleding stoffen verkopen en kleding ervan maken. Een pak aan laten meten en maken duurt er maar een dag en is er binnen geen ruimte genoeg dan maar naar buiten onder het afdak met de naaimachine. 


( De "Gelukkige Olifant" de god Ganesha was te koop in opzichtige kleuren.)

Het is er een drukte van belang en men blijft de producten maar aanbieden aan de voorbijgangers, maar vaak iets te opdringerig.


Nog een bezoek gebracht aan een Hindoe-tempel in deze wijk. Netjes je schoenen uit, sarong om bij het dragen van een korte broek of rok, en de dames een hoofdsjaal om.

Terug in het hotel de koffers ingepakt en eerst een hapje gaan eten bij een 'food-court', een plaats waar diverse kleine restaurantjes samenwerken. Weer terug naar het hotel en ons omgekleed voor de vliegreis.
We besloten uiteindelijk maar vroeg naar het vliegveld te gaan om na het inchecken daar op ons gemak wat rond te kijken.

  
Singapore Canghi Airport  kent drie van elkaar losstaande terminal gebouwen. Deze zijn onderling met elkaar verbonden door een treinverbinding die om de vijf minuten rijd. Het treintje heeft geen bestuurder en stop precies daar waar op het perron de deur is voor het in- en uitstappen. Onze laatste Singapore dollars opgemaakt in de belastingvrije winkels en verder genoten van de kleine binnentuinen en de bloemen in de terminals.

Onze vlucht de KL 836 met een Boeing 777-300ER van de KLM begon op tijd met inchecken bij de vertrek uitgang. Zodoende vertrokken we precies volgens schema uit Singapore en kwamen een half uur eerder dan vermeld was aan op Schiphol Airport Amsterdam.
Ook hier regende het pijpenstelen maar wel bij een temperatuur van 15C. wat wel even wennen was.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten