donderdag 17 oktober 2013

ONOBA S.S. SHELL TANKERS B.V. (DEEL 1-B)

S.S. ONOBA.

27 FEBRUARI 1974 T/M 3 JULI 1974.

Na met de KLM vanaf Schiphol Amsterdam via Athene, Abu Dhabi en Kuala Lumpur naar Singapore te zijn gevlogen stapte ik met enige collega's, na enige dagen wachten in een hotel, op 27 februari 1974 aan boord van het s.s. Onoba.


De wachtdagen in het hotel brachten we door met het verkennen van de stad Singapore. We zwierven door 'China Town' en brachten een bezoek aan een krokodillen kwekerij, waar de huiden van deze beesten werden verwerkt in dames handtasjes en schoenen.


Verder brachten we een bezoek aan de Sultan Moskee, een Chinese tempel en in de avond aan een uitvoering van een Chinese straat opera.


Vracht sampans in de monding van de Singapore rivier wachtend om de lading over te nemen van van een conventionele vrachtboot op de rede van Singapore.


Een straat tempel voor een Chinese ceremonie in 'China Town'.
Tijdens de uitvoering in de avond van de straat opera stonden we eerst geheel achteraan in het publiek, maar onverwachts werden we naar voren gehaald en kregen een plaats midden voor het podium. Niet dat we alles verstonden wat er werd gezongen, maar we lachten uit beleefdheid maar hartelijk mee met de omstanders. het was een klucht zoals vele anderen die wij ook van de televisie kennen.

Note;
In deze tijd heb ik me laten verleiden om eens te gaan filmen. Het zou dan een meer levendiger beeld weergeven van alles wat ik zag en het leven aan boord. Helaas heb ik daar later spijt van gekregen, daar je steeds alles op moest tuigen om het de mensen te laten zien en dat men er niet rustig naar kon kijken zoals naar een afbeelding als een foto of een dia. Zodoende ontbreken van enkele reizen de nodige afbeeldingen voor in het blog te plaatsen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten