zondag 6 oktober 2013

"GARDEN BY THE BAY". SINGAPORE. (8)

WANDELEN LANGS HET DRAGONFLY LAKE.

Een "Dragonfly" is een vliegend insekt wat wij kennen onder de naam "Libelle".


Het is onmogelijk alles in de "Garden by the Bay" in een middag te bekijken. Maar voor een liefhebber van bloemen en planten is het iets waar je geweest moet zijn bij een bezoek aan Singapore. 
We wandelen via de tuinen  aar de brug die over het water gaat bij het "Dragonfly Lake" om daarna via de waterkant in de richting van het metrostation Bayfront te gaan. In het meer staan twee enorme kunstwerken van roestvrij staal en glas welke voorstellen twee "dragonflies". 


Een laatste groen omrande afbeelding van de "Graden by the Bay" met de serre's en de "supertrees".


Even verder aan het water bij een andere brug was men bezig met het bouwen van een Chinese tempel en bijbehorende figuren. Deze zouden in de avond van binnenuit verlicht zijn voor het feest de volgende dag.
Dit is het "Half Autum Festival" oftewel het "Half Herfst Festival" ondanks dat men hier geen herfst kent.In het park aan de andere kant van de brug ligt op een lage groene heuvel een enorm beeld. Het moet een slapende baby jongen voorstellen. Het is een volledig uitgebalanceerd sculptuur van Marc Quinn uit de UK.
Het beeld heeft een gewicht van 7 ton en afmetingen van 383 bij 353 bij 926 centimeter.


Het metro station Bayfront ligt vlak naast het ambitieuze bouwwerk Marina Bay Sands. Drie enorm hoge torenflats waarin een hotel is gevestigd. Daar bovenop ligt het "Sands Skypark" met tuin en en een zwembad.
Zeker niet te vergeten een geweldig uitzicht over Singapore.
THE "GARDEN BY THE BAY" YOU MUST HAVE SEEN IT.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten