zaterdag 5 oktober 2013

"GARDEN BY THE BAY". SINGAPORE. (4)

"TUINEN BIJ DE BAAI".


Het gehele complex heeft een oppervlakte van 100 hectare. Op dit enorme terrein liggen verschillende tuinen met bloemen en planten uit de omringende landen van Singapore zoals de Chinese tuin, de Maleise tuin, de Indiase tuin en de koloniale tuin. Overal zijn waterpartijen en verder twee enorme serres samen met een 
oppervlakte van 20.000 m². Deze serres hebben een hoogte van 38 en 58 meter.
Verder staan er op het terrein "Supertrees", bomen van beton en staal welke een speciale functie hebben. 


Wandelend naar de ingang om een toegangsbewijs te kopen stopte het met regenen en wordt je gelijk overweldigd door een prachtig aangelegde tuin vol met bloemenpracht.

Zo kochten we een entreebewijs dat geldig was voor de twee kassen, de "Flower Dome" en de "Cloud Forest". In verband met de regen was de "Sky Walk"tussen twee "Super Trees" gesloten.
De beide serres zijn 's werelds grootste kolom vrij kassen, wat wil zeggen dat er nergens steunpilaren zijn aangebracht om het dak te dragen. De serres zijn een ontwerp van Wilkinson Eyre Architects. 
De beide serres hebben een kunstmatige temperatuur beheersing.


Het gehele project is zoveel mogelijk ecologisch, biologisch en milieu verantwoord opgezet wat wordt weergegeven in bovenstaande tekening. Het gebruik van natuurlijke bronnen, zoals het zonlicht, regenwater en recycling van  groen afval voor mesting van de planten, het maken van teelgrond voor nieuwe planten en opwekking van energie door verbranding van restafval. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten