zaterdag 5 oktober 2013

SINGAPORE. (3)

DE TWEEDE DAG IN SINGAPORE.

Het regende behoorlijk deze ochtend. Nadat we telefonisch contact hadden gehad met onze vriendin en te horen hadden gekregen dat ze zich deze ochtend niet kon vrij maken om met ons op stap te gaan was het even zoeken wat te gaan doen.
Alle twee waren we reeds eerder in Singapore geweest en veel van de attracties hadden we in het verleden reeds bezocht. Bij de balie van het hotel een  uitklapbare kaart met toeristische attracties er op verkregen.
Zo viel onze keus op iets wat nog nieuw voor ons was het groten deels overdekte  "Garden by the Bay".

Daar het nog steeds regende aan de balie van het hotel om een paraplu gevraagd en een taxi besteld om naar deze bezienswaardigheid te gaan.   


Dit enorme complex ligt op een stuk grond dat uit zee is gewonnen en dat geen enkele begroeiing kende.
Zo keken we onze ogen uit naar de gedurfde moderne bouw in de omgeving van Marina Bay, waar vroeger de Singapore rivier in zee uitstroomde en nu door de nieuwe landwinningen een binnen baai is geworden.


( Een overzicht van de "Garden by the Bay" tuin en en gebouwen.)

Als je deze moderne bouw ziet dan vallen de gebouwen van de bekende Spaanse architect Santiago Calatrava in Valancia in het niets.


Clifford Pier in de jaren zestig toen alleen een strekdam de binnen- en de buiten ankerplaats van elkaar geschieden hield. Hiervandaan vertrokken de scheepjes van de immigratie en de douane naar de schepen die Singapore aandeden of er van bemanning wisselden.  


Clifford Pier nu gelegen in de Marina Bay met de moderne bouw op de achtergrond.


Op de voorgrond het Art Science Museum, wat een bloem van een orchidee moet voorstellen en op de achtergrond het Marina Bay Sands hotel en winkelcentrum complex liggend op uit zee gewonnen land.  


Aan de andere zijde van de Marina Bay ligt het "Esplanade" dit is het muziek- en opera gebouw van Singapore.
Opvallend is wel dat er ondanks de vele hoog- en nieuwbouw ruimte is gebleven voor de aanleg van groen.
De stad wil zich dan ook als de 'groenste stad' van de wereld op de kaart zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten