maandag 14 oktober 2013

ONDINA S.S. SHELL TANKERS B.V. (DEEL 5)

S.S. ONDINA.

22 AUGUSTUS 1968 T/M 16 FEBRUARI 1969.

Na het lossen van de lading te St. Croix gingen we laden in Puerta Miranda in Venezuela voor Portland (Maine) in de USA. We zouden deze reis drie keer maken.


Het was een barre winterse vaart na eenmaal uit de Caribische Zee weer op de Atlantische Oceaan terecht te zijn gekomen.


Op de rede van Portland kwam de loods buitengaats met een oude schoener en voer daar vandaan naar ons schip in een motorvlet. Bij slecht weer was het dan ook buitengaats wachten totdat het veilig genoeg was voor de loodsboot om uit te varen.  


In de Caribische Zee leefden we met een temperatuur van 25 graden Celcius en eenmaal in Portland met een temperatuur van minus 20 graden Celcius. Van een heerlijk zonnig warm gebied naar de barre winterse kou van de Amerikaanse Oostkust. Een temperatuur verschil van 45 graden.Tijdens deze barre reizen vierden we aan boord het Chinees Nieuwjaar een feest waarbij de Chinese bemanning alles uit de kast haalden.


Het was voor de junior officieren die hun eerste reis maakten wel even een snelcursus krijgen van de bemanning hoe met stokjes te eten.


Het middenschip was vanaf het achterschip tijdens een sneeuwstorm onderweg naar Portland bijna niet te zien.


Ondanks de lading verwarming lag er een dik pak sneeuw op het dek. Ma ook aan deze koude reizen kwam een einde. We gingen weer laden in Puerta Miranda voor Thameshaven in Engeland.


Tijdens de oversteek naar Engeland hadden we weer een feestje van de bemanning daar zij bij aankomst zouden worden afgelost en naar huis in Hong Kong zouden vliegen
Ook voor mij en enige andere collega's was het bij aankomst in Engeland wisselen van de wacht en vlogen we van Southend via Oostende naar Rotterdam met Channel Airways.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten