maandag 21 oktober 2013

ONOBA S.S. SHELL TANKERS B.V. (DEEL 2-B)

S.S. ONOBA.

28 MAART 1977 T/M 6 JUNI 1977.

Deze reis van Curaçao naar St.James v.v. hadden we twee speciale gasten aan boord. De vlootpredikant en zijn echtgenote van Curaçao. Dit echtpaar deed enorm veel voor de opvang van buitenlandse bemanningsleden die vaak ver onder onze leefomstandigheden leefden en werkten aan boord van hun schepen. Ze organiseerden bijeenkomsten en BBQ's en verzamelde goede werkkleding en schoeisel voor deze zeelieden in. Iets waar wij aan boord geen gebrek aan hadden en hun deze leverden, ondanks vaak gebruikt maar nog goed en zo ook oude handdoeken en beddengoed.
Ook wij waren regelmatig bij hun uitgenodigd. Zo kregen zij van ons hoofdkantoor deze reis aangeboden en
het was voor hun een hele ervaring het leven aan boord nu eens van dichtbij mee te maken. 


WINDKRACHT EN MACHINEKRACHT ONTMOETEN ELKAAR OP ZEE.


Zo kregen we op deze geladen reis van Curaçao naar New Orleans het Spaanse Marine opleidingsschip de Juan Sebastian del Cano in zicht welke zeilend onder volle tuigage onderweg was naar New Orleans.Daar onze gezagvoerder ook van fotograferen hield maakten we een foto sessie rondje om het zeilschip om daarna onze reis voort te zetten.Het is altijd een fraai gezicht om zo'n windjammer onder volle tuigage te zien varen.


Deze fraaie schepen zijn een stukje geschiedenis van de zeilvaart tussen verschillende continenten over de wereldzeeën.


Zo vervolgen we ieder onze weg naar New Orleans.
Aangekomen bij de monding van de Mississippi rivier kregen we bericht dat we tot onbepaalde tijd ten anker moesten blijven liggen, daar de opslagtanks bij St.James geen ruimte hadden voor onze lading. 


Uiteindelijk stoomden we de rivier op en kwamen de oude raderboot de Nanchez weer tegen wat ook een varend stukje scheepvaart geschiedenis is.


Zo kon het dan gebeuren dat de Juan Sebastian del Cano al reeds aan de kade te New Orleans lag gemeerd toen wij langs kwamen varen.

Onze gasten werden hier met de rivier loodsboot van boord naar de wal gevaren en zouden in deze stad verblijven totdat wij ze weer zouden oppikken na het lossen van de lading te St.James.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten