zaterdag 12 oktober 2013

ONDINA S.S. SHELL TANKERS B.V. (DEEL 2)

S.S. ONDINA.

22 AUGUSTUS 1068 T/M 16 FEBRUARI 1969.


                                             ( De schelp waarnaar het schip is vernoemd.)Van Schiphol Amsterdam met de KLM naar Milaan gevlogen en daar overgestapt op een vlucht van Alitalia naar Genua in Italië.


Na een overnachting in het 'Royal Aquila' hotel, waar weinig royal aan was te vinden, gehorig en vuil, in de ochtend van 22 augustus 1968 aan boord gestapt van het s.s. Ondina, wat in die tijd het vlaggenschip van de maatschappij was. 


                                          ( Een doorsnede van het tankschip het s.s. Ondina.)


Het was voor ons even wachten op de kade eer het schip was aangemeerd. Te Genua werd de lading gelost, waarna er weer werd geladen voor Genua in Bejair.


Na wederom de lading gelost te hebben in genua staken we de Middellandse zee over om te Es Sider in Lybië is gaan laden voor Hamburg (12-09-1968) Tijdens het lossen te Hamburg hadden we even de gelegenheid de wal op te gaan.


Na het lossen te Hamburg gingen we weer de lange reis op om via Kaapstad naar Kharg Island (Iran) te varen om daar te gaan laden voor Mombasa in Kenia. We kregen te horen bij het aan boord nemen van verse proviand en post te Kaapstad dat het de laatste keer zou zijn dat dit vlak onder de kust gebeurde met een bootje. In het vervolg zou dat ver buiten de kust per helikopter gaan gebeuren. 


Te Mombasa (19-10-1968) gin het lossen van de lading rustig aan en hadden we weer even de tijd om onze benen te strekken aan de wal. Over de weg naar het centrum van de stad waren aan iedere zijde twee gekruiste olifantstanden  geplaatst.

Na Mombasa kregen we orders om eerst naar Aden te varen om daar brandstof te gaan bunkeren om daarna te gaan laden te Mene al Fahal (S.Arabië) voor Las Palmas en Rotterdam.
Weer de lange reis op via Kaap de Goede Hoop. Tijdens deze reis werd er een droppings plaats op het hoofddek geschilderd voor de ontmoeting met de helikopter te Kaapstad.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten