maandag 14 oktober 2013

ONDINA S.S. SHELL TANKERS B.V. (DEEL 4)

S.S. ONDINA.

22 AUGUSTUS 1968 T/M 16 FEBRUARI 1969.


Te Rotterdam Europoort was het even een weerzien met familie leden die het schip bezochten.


Na gereed te zijn met het lossen van de lading in Rotterdam vertrokken we met laad orders naar Bonny in Nigeria om daar te gaan laden voor Stavanger in Noorwegen.
Te Bonny werd er druk ruilhandel gedreven met de lokale bevolking die met prauwen vol bananen naar het schip waren komen varen. Zo hadden we dag genoeg bananen aan boord. (08-12-1968)Het was en koude winterse vaart op Stavanger waar we op 24 december 1968 onze lading losten.

Zo werd her dan ook voor ons tijd om de Kerstdagen aan boord te vieren.


De drie meevarende echtgenotes  hadden zich bezig gehouden met het maken van de menu kaarten voor het Kerstdiner en hadden deze voorzien met een persoonlijke noot er op. Dus vraag niet wie er in bananen handelde te Bonny! Ook de kok had zijn best gedaan om een smakelijke en rijke hap op tafel te zetten.


Zo naderde ook de jaarwisseling en de dames hadden het druk in het scheepskombuis met het bakken van oliebollen en appelbeignets. Intussen hadden we weer te Bonny een lading ingenomen bestemd voor St. Croix een van de Virgin eilanden in de Caribische Zee. 


Deze eilanden groep van nu onder het bestuur van de Verenigde Staten van Amerika, maar hebben in het verleden Deense, Franse, Spaanse en Engelse overheersing gekend. Nu is het een inkoop paradijs voor de rijken met dollar tekens in hun ogen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten