woensdag 30 oktober 2013

KHASIELLA S.S. SHELL TANKERS B.V. (SLOT)

S.S. KHASIELLA.

6 JUNI 1971 T/M 3 SEPTEMBER 1971.

Onverwachts een reisje naar Rotterdam om daar zware stookolie te gaan laden voor de Dominicaanse Republiek.


We lagen dit keer aan een steiger vlak bij het strand wat lokte om na het werk een stevige strandwandeling te maken.Bij het vallen van de avond kwamen de vissersbootjes terug met hun vangst en werden de bootjes het strand opgetrokken.Naast ons aan het steiger lag een sleepboot van de Dominicaanse Marine welke nog een stoommachine had als voortstuwing en voor de stoomproductie een gemoderniseerd keteltje met een oliebrander. Het was een echt museumstukje.( Fort Nassau op Curaçao waar het scheepsradiostation is gevestigd.)

Na het lossen in de Dominicaanse Republiek keerden we terug naar Curaçao om een lading stookolie te gaan laden voor Birkenhead bij Liverpool in Engeland.Het binnenvaren van het Schottegat waar de raffinaderij is gevestigd. Rechts de scheepjesbrug om achter ons weer te sluiten.


Aangezien onze lading nog niet klaar was namen we de gelegenheid om onderling wat wachten te wisselen en zo konden we dan eens lekker ontspannen gaan zwemmen en zonnen aan het strand van het Avila Beach Hotel. 


Ook eens de kans waar genomen om naar boven te gaan met een auto naar Fort Nassau, vanwaar we een uitzicht hadden over de baai met de raffinaderij en de aldaar liggende schepen. In het midden de Khasiella.

Nadat de lading aan boord was zijn we vertrokken naar Birkenhead en kon ik afscheid nemen van de Khasiella en vloog ik van Liverpool naar Amsterdam. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten