woensdag 30 oktober 2013

KHASIELLA S.S. SHELL TANKERS B.V. (DEEL 1-C)

S.S. KHASIELLA.

6 JUNI 1971 T/M 3 SEPTEMBER 1971.

                                      CHESTER. (UK)


De oudste bewoners, de Britons, noemden de plaats Caerlyon. Ruim 2000 jaar geleden vestigde de Romeinen zich hier en bouwden een fortificatie op een lage zandstenen heuvel aan de oever van de rivier de Dee en noemden deze vesting Deva.
In 400 na Christus werden de Romeinen hier verdreven door de Britons, Saxons en Scots.
Nog vele oude delen van de vestingmuur die eens rond het centrum van deze stad stond herinneren nog aan die tijd.

DE KATHEDRAAL.Chester staat bekend om zijn enorme kathedraal welke in het hart van deze oude vestingstad staat en welke al meer dan 900 jaar oud is. Het is een zwaar robuust bouwwerk en de toren heeft geen spits.


( Het koor in de kathedraal.)


Het westelijke raam dat geplaatst is in 1961 nadat het oorspronkelijke verwoest was bij een Duits bombardement in de WO II. Hierop staan afgebeeld Maria met het kind Jezus en Jozef omringt door de Noordelijke Heiligen.


Nog een fraai glas in lood raam waarin de lijdensweg van Christus is weer gegeven.


Naast de kathedraal ligt nog een oud klooster met zijn wandelgangen rond een fraai aangelegde binnen tuin met vijver.


De kloostertuin omringt door de wandelgangen welke voorzien zijn van glas in lood vensters.


HET OUDE CENTRUM.

Het oude centrum van Chester is iets wat je moet beleven. Denk het moderne verkeer weg, concentreer je op de gevels van de oude panden en je bent terug in de late middeleeuwen. Fraaie oude panden met vakwerk gevels en glas in lood vensters.Een zeer mooie straathoek is die van de Bridge street en de East Gate street met de historische panden 'Stone Cross'.


Onder de woongedeelten van deze panden loopt een voetgangers galerij over de lager gelegen winkeltjes.Een van de drukte winkelstraten is die van de East Gate. Dit was vroeger de in- of uitgang, gelegen in de stadsmuur, van het stadscentrum. Boven in het midden van de boog van deze doorgang staat een fraaie klokkentoren.De klokkentoren gezien vanaf de stadsmuur.De stadsmuur zelf is al een stukje geschiedenis als je de verschillende lagen in steensoorten bekijkt welke door de eeuwen heen zijn gebruikt voor het bouwen en weder opbouwen na oorlogsgeweld. Boven op de muur staat de oude King Charles toren.

In de tijd dat we vaak Chester bezochten stond de Engelse Pound laag ten opzichte van de Nederlandse Gulden en was het inkopen doen geblazen. Zo'n dag sloten we meestal af met een lekker hapje eten in een klein kelder restaurantje wat we hadden gevonden, de 'Swiss Cellar', met een goede menukaart (niet van de Engelse keuken). Geen opmerkingen:

Een reactie posten