zondag 6 oktober 2013

"GARDEN BY THE BAY". SINGAPORE. (7)

DE "SUPERBOMEN".

Pas als je weer buiten bent en je loopt om de serre's heen dan krijg je eigenlijk een indruk hoe groot deze zijn en hoe kunstig de gehele constructie er van is.Ook staan er op verschillende plaatsen fraaie afbeeldingen van dieren en insekten gemaakt van roestvrij staal.


Op het terrein staan de "Super bomen"  wat constructies zijn van staal en beton. Ze hebben een hoogte van 25 en 50 meter. De buitenzijden zijn op kunstige wijze beplant en deze planten zullen langzaam de gehele constructie moeten overgroeien.
Ze hebben de zelfde functie als echte bomen hebben. Ze vangen het regenwater op wat gebruikt wordt voor de bevloeiing van de planten, absorberen het zonlicht door middel van zonnecellen en voeren overtollige warmte af. Het zijn tevens een soort koeltorens die het koelwater van de klimaatbeheersing in de serre's weer afkoelen en de warmte afvoeren. De opgewekte energie wordt op het complex gebruikt.
Tussen twee torens is een 128 meter lange "Sky-walk" aangebracht. Wandelend op een hoogte van 22 meter kan men genieten van het uitzicht over de tuinen.
In de hoogste "Supertree" (50 meter) is in de top een restaurant gevestigd. Bij regen en hard wind is de "Sky-walk"gesloten voor het publiek. 


De "Oost-West palm" groeit met zijn bladerenkroon alleen in de richting van oost naar west, wat op de afbeelding van links naar rechts is.
Ook in de diverse tuin en is het genieten van een assortiment aan bloemen en planten tijdens de wandeling.  De roze Kamboja met de heerlijk geurende bloemen in volle bloei.


  
Steeds weer een zicht op het Marina Bay Sands complex.Geen opmerkingen:

Een reactie posten