dinsdag 8 oktober 2013

INDONESIA PULANG KEMBALI , SINGAPORE TERUGBLIK. (SLOT)

EEN TIJD VAN WEERZIEN EN AFSCHEID.

Het is altijd weer even wennen als je na drie en halve week uit het Verre-Oosten weer thuis komt in Nederland. Aan het begin van de reis lijkt deze periode lang, maar het is voorbij voor je het beseft. 


Als eerste het uitpakken van de koffers en wat schoon is van de kleding opbergen in de kast. Dan de rest in de wasmachine, drogen en strijken. Maar het vooral weer wennen aan de manier van leven; zoals boodschappen gaan doen en zelf weer gaan koken. Drie en halve week niet hoeven af te wassen!


Ik had gedurende de reis steeds mijn opnamen via mijn notebook op een usb-stick veiliggesteld. Je weet maar nooit! Zo was het dan gedurende de regenachtige dagen druk selecteren van ruim 1500 opnamen.
Na uitselecteren hield ik er 1350 over en heb deze op cd. gezet en op een externe harde schijf. Het was meer dan genoeg materiaal voor mijn weblog 'Zien en Weten".  


Onze dank aan een ieder die ons met liefde, vriendschap, gastvrijheid en wat al niet meer heeft ontvangen gedurende deze reis. Er waren vaak liefde volle en ook emotionele momenten van weerzien en afscheid.Je weet niet wanneer je elkaar in dit leven nog mag tegenkomen.Ook dank aan zij die thuis voor de tuin hebben gezorgd, want die lag en netjes bij met een gemaaid gazon, en zij die steeds voor het leegmaken van de brievenbus zorgden.NOG EVEN DIT!VLIEGEN.

Indonesië kent buiten haat internationale luchtvaart maatschappij Garuda nog vele andere binnenlandse luchtvaart maatschappijen, waarvan enkele ook op het buitenland (Azië) vliegen.
City Link in een zuster maatschappij van Garuda en vliegt op steden in Indonesië. Verder kennen ze onder andere; Lion Air, Sriwijaya Air, Merpati Air, Batavia Air, Wings Air, Air Asia-com, Mandala Air en de laatste twee nieuwe Fire Fly Air en Susi Air.
Het zijn allemaal prijsvechters en vliegen niet op iedere binnenlandse luchthaven.

TAXI'S IN JAKARTA.
Tijdens het verblijf in Jakarta eens opgelet hoeveel verschillende taxi bedrijven er wel zijn in deze stad. Zo kwam ik aan een aantal van 16. Helaas moet ik toegeven dat ze niet allemaal betrouwbaar zijn wat aangaat het inschakelen van de tariefmeter en het nemen van de kortste route.
De beste zijn die rijden onder de Bleu Bird  groep; zoals Pusaka, Marante en Silver Bird. Dan blijven nog over; Trans Cab, Express, White Horse, D. Taxi, Taxi Yaya, Putra, Gamya, Exclusief, Koperasie taxi, Royal City en de Borobudur taxi.
Als laatste vuilste en slechtste Queen taxi welke niet op de meter wenste te rijden en gelijk de verkeerde afslag nam wat een lange omweg betekende. Dus was het uitstappen wat we deden en niet betaalden. 
Bleu Bird heeft in de meeste grote steden op Java, Sumatra en op Bali haar taxi's rijden.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van dit reisverslag en mochten jullie er ooit naar toe reizen, dan wens ik jullie een goede, hartelijke en zonnige reis toe!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten