dinsdag 29 oktober 2013

KHASIELLA S.S. SHELL TANKERS B.V. (DEEL 1-B)

S.S. KHASIELLA.

6 JUNI 1971 T/M 3 SEPTEMBER 1971.


Te Curaçao werd er geladen voor St.Domingo in de Dominicaanse Republiek. In de verte de nog in aanbouw zijnde brug over het Schottegat.


Het stuurboordanker gereed om te laten vallen in geval van nood bij het naderen van het lossteiger te St. Domingo.
( De kust bij St. Domingo was zeer rotsachtig en de golven sloegen zich er op kapot.)

Na het lossen van de lading te St. Domingo kregen we orders om naar Lake Charles bij Galveston niet ver van de stad Houston op te stomen om daar te gaan laden voor Swansea in Engeland. Tijdens de vaart naar Lake Charles passeerden we enorme water gebieden die volstaan met olie boorplatforms. Of ze nog productief waren of niet ze bleven er gewoon staan.


( Het opgelegde slagschip Texas met rechts een oorlogsherdenkingsmonument.)

Na het lossen te Swansea bleven we reisjes maken op diverse havens van de Engelse kust. Laden te Milfored Haven voor Birkenhead bij Liverpool en zo kwamen we regelmatig in Stanlow in de monding van de Mersey rivier die van de stad Manchester komt. Deze rivier is niet bevaarbaar en als waterverbinding is er het Manchester Shipping Canal aangelegd. Om de raffinaderij te Stanlow te kunnen bereiken moesten we gedeelte van dit kanaal bevaren. Het is niet meer dan een stinkende moddergoot waardoor het de bijnaam "Manchester shit canal" verkreeg.
In deze tijd bezochten we regelmatig het fraaie stadje Chester.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten