zondag 6 oktober 2013

"GARDEN BY THE BAY". SINGAPORE. (6)

"CLOUD FOREST" (HET REGENWOUD).


De serre waarin het "Cloud Forest" is geplaatst heeft een oppervlakte van 0,8 hectare en een hoogte van 58 meter. Zodra je de serre binnenkomt stap in de waternevel van de 35 meter hoge waterval.
In de serre wordt het klimaat nagebootst van het tropische bergregenwoud tussen de 1000 en 3000 meter hoogte.Met een lift gaat binnen in de berg naar boven en kan men via een loopbrug die door en om de berg heen gaat weer naar beneden wandelen.
De berg is begroeid met en uit een lopend assortiment aan bloemen en planten; zoals diverse varens, orchideeën, bromelia's, anthuriums, wolfsklauwen en vele soorten mossen. Steeds loop je in een lichte vochtige nevels.


Boven op de berg ligt een klein moerasachtig meertje met de naam "Verloren Wereld". Op de oever en op kleine eilandjes groeien de meest uiteenlopende plantjes zoals de vliegenvanger een vleesetend plantje.De wand van de berg begroeid met bloeiende planten en varensMossen die alleen in zo'n vochtig klimaat kunnen leven. Maar ook deze schoonheid van de natuur vraagt om er even bij stil te staan.


Binnen in de berg is een ruimte ingericht met een fraai belichte collectie stalactieten en stalagmieten die je in de natuur ook in groen tegen kan komen.Zo is langzaam rondkijken en wandelend via de loopbrug door- en om de berg heen steeds weer een verrassing voor het oog.Zeer fraai om van boven in het bladeren hart van deze reuze varen te kijken.

Een maal weer buiten de koelte van de "Cloud Forest" serre slaat de klamme warmte na de regenbuien en de daarna schijnende zon op je neer.
het is dan even rustig bijkomen met een wandeling door diverse tuinen en langs het water.Geen opmerkingen:

Een reactie posten