donderdag 2 mei 2013

"LYCIË RONDREIS" FETHIYE NAAR KUSADASI. (DEEL 6 - DAG 3)

FETHIYE - DAYLAN - KUSADASI.

20 APRIL 2013.

Het Mendes Hotel liet wel wat te wensen over.Bijtijds vertrokken naar Daylan alwaar een boottocht werd gemaakt in de monding van de rivier Daylan. Het gebied staat bekend als de 'Turkse Biesbosch'. Tijdens de vaart een stop om de rotsgraven van de oude stad Kaunos te fotograferen.


Op een eilandje in de monding van de rivier ligt een strand, het Iztuzu strand, waar de voortplanting van de beschermde Karetschilpad plaats vindt. Hier van weinig van de zien.
Na een strandwandeling met de boot terug gevaren, waarna er genoten kon worden van een goede vis lunch met gegrilde rivier forel.

Het werd de rest van de dag een lange zit in de bus door het landschap richting Kusadasi en verlaten de provincie Lycië en vervolgen de reis door de provincie KarIë. Het is een zeer vruchtbaar gebied met alle soorten fruitboomgaarden. 


Voor aankomst Kusadasi werd er een stop gemaakt bij wat eens de tempel van Artemision was. Het was eens een van de zeven wereld wonderen van de antieke wereld. Het merendeel van deze tempel in nu te bezichtigen in het Londens Archeologisch Museum.


In Kusadasi zouden we twee nachten logeren in het Pine Bay Hotel. Hier hadden we ieder de beschikking over de helft van een dubbele bungalow gelegen op een berghelling.
De volgende dag zouden een bezoek brengen aan Efeze en andere bezienswaardigheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten