donderdag 23 mei 2013

"LYCIË RONDREIS" ANTALYA. (DEEL 14B)

ANTALYA.     24-04-2013.

Het was even de drukke straat oversteken en een korte wandeling langs een deel van de oude stadsmuur die is opgebouwd op oude fondamenten van Byzantijnse en Romeinse fundamenten van hun stadsmuur om bij de kloktoren uit te komen.


De toren met het klok gedeelte is later pas op de stadsmuur gebouwd. Hierbij de toren loopt een kleine smalle weg vrij steil af door het oude stadsdeel van Antalya naar de haven.   Links van de stadsmuur het de klok ligt een moskee met een fraai interieur. De gewelven rusten op zuilen en het geheel is in een lichte soort steen uitgevoerd. De vloer ie fraai betegeld.


Direct recht na even afgedaald te zijn in het smalle straatje, waar winkeltje naast winkeltje ligt kom je aan de voet van de Yivli Minaret, de roze gekleurde minaret met zijn cannelures, die de Seltsjoeken sultan Aladdin Keykubad in de 13 e eeuw liet bouwen.


Hier ligt ook een kleine moskee en een mausoleum uit latere tijd welke zijn gebouwd op de resten van een Byzantijnse kerk.


Binnen in de moskee was men bezig met restauratie werkzaamheden.


Zo werd het weer tijd om ons te verzamelen op de afgesproken plaats. De een deed dit met een koele dronk op het terras en een ander op het muurtje bij de fonteinen.

Na dit helaas korte bezoek aan het oude stadsdeel, waar nog veel meer te zien was, keerden we terug naar ons hotel voor het diner-buffet. Een gedeelte van de groep zou die avond nog naar een Turkse feestavond gaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten