woensdag 22 mei 2013

"LYCIË RONDREIS". PAMUKKALE - TAVAS - ANTALYA. (DEEL 13)

PAMUKKALE - TAVAS - ANTALYA. 23-04-2013.


Deze ochtend maakten we eerst nog een stop in Pamukkale, wat meer neerkwam op een rustige wandeling rond het meertje waarin het kalkwater van de formatie uitstroomt .  


Het water was klaar helder en er leefden zowaar nog vissen in ook. Ze staken mooi donker af tegen de witte kalk ondergrond.


Ook de nodige eenden konden er nog genoeg voedsel vinden. Schijnen geen last van adderverkalking te hebben.
Na deze ochtend pauze vertrokken door het Taurusgebergte naar het op 1300 meter hoogte gelegen plaatsje Tavas waar een tapijtweverij is gevestigd.


We kregen de gelegenheid om naar het werk van nijverige meisjes handen te kijken die ingewikkelde patronen in het kleed weefden. Een oudere vrouw zat uit schapenwol draden te spinnen welke later geverfd werden en gebruikt voor het weven van de tapijten. 


Het meest interessante was de uitleg van een medewerker van de productie van zijde draden van de cocon van de zijderups.
Natuurlijk kregen we hierna de nodige soorten tapijten en kwaliteiten erin te zien en werden we in de gelegenheid gesteld om er een te kopen. Zelfs na het nodige afdingen stonden ons de prijzen nog niet aan en bleef het maar bij; "kijken en niet kopen".

  
Na Tavas vervolgden we onze weg naar Antalya door het Taurusgebergte. Tijdens deze rit soms een zicht op enige stuwmeren en een afwisselend landschap. Het was verder een slaap verwekkende rit en het werd steeds stiller in de bus

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten