maandag 13 mei 2013

"LYCIË RONDEREIS". KUSADASI - APHRODISIAS - PAMUKKALE. (DAG 5)

TEMPEL VAN APHRODISIAS EN PAMUKKALE.

22 APRIL 2013.


Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt uit Kusadasi vertrokken en via het grote meanderdal van de rivier de Büyük Menderes over de grote weg via Aydin naar Kuyucak gereden alwaar we de grote weg verlieten en via een landelijke route naar het 'Juweel van de Oudheid Aphrodisias' reden.

Bij ons vertrek uit Kusadasi vermelde onze reisleider, dat het bezoek aan het museum van Efeze niet kon plaats vinden, daar het museum al twee jaar aan het renoveren was. Het stond wel voor deze ochtend in het reisprogramma vermeld! Wat krijgen we er voor terug? 


Er stond deze ochtend een stevige kille wind, maar wel volop zon, en dat deed stevig doorstappen om alles hier rustig te bekijken. Hierna was het weer richting de grote weg om onze reis te vervolgen naar Pamukalle.


Pamukalle staat bekend om zijn kalksteen terrassen en deze vallen onder UNESCO-werelderfgoed. We hadden hier ruim de gelegenheid om helemaal naar boven te wandelen, dat moest wel op blote voeten.
Na het bezichtigen van de kalksteen terrassen vertrokken we naar ons hotel voor de overnachting.  


Vanuit het hotel konden we de kalksteen terrassen zien liggen en hadden de gelegenheid om van het natuurbad gebruik te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten