maandag 14 februari 2022

RB CHELLEW STEAM NAVIGATION COMPANY Ltd. (GB)


VAART OP MIDDELLANDSE- 

            EN ZWARTE ZEE.

  

 RB CHELLEW STEAM NAVIGATION COMPANY lTD.

De maatschappij werd opgericht in 1883 in Falmouth als de Conrwall Shipping Company met maar één schip de City of Truro, dat opereerde in de Middellandse Zee en de Zwarte Zee. het bedrijf breidde zicht uit en had in 1889 zes schepen. Tegen 1912 was de handel uitgebreid naar de Oostzee, Zuid-Amerika en India.
In 1918 werden alle schepen die tot dan toe eigendom waren van enkele scheepvaartmaatschappijen overgedragen aan één bedrijf, de RB Chellew Steam Navigation Company Ltd.
In 1921 verhuisden de kantoren van Chellen en Truro  naar Cardiff, maar hun schepen werden geregistreerd in Falmouth. het kantoor verhuisde in 1930 weer naar Londen, maar keerde in 1945 weer terug naar Cardiff. Zes schepen gingen verloren tijden de Tweede Wereldoorlog. In 1952 werden de beheermaatschappij en de aandelen in de rederij verkocht aan Cory Bros & Company, Cardiff. Het gehele bedrijf werd vervolgens verkocht aan Eskgarth Steamship Company, en het laatste schip van de vloot werd in 1955 verkocht en het bedrijf werd ontbonden. 











Geen opmerkingen:

Een reactie posten