maandag 14 februari 2022

ABERDEEN LINE COMPANY LTD. (GB)

 

LONDEN - AUSTRALIË VIA 

            ZUID-AFRIKA.




ABERDEEN LINE COMPANY LTD.

De Aberdeen Line Company werd opgericht in 1837 in Aberdeen.
De schepen van de lijn vervoerden algemeen kolen, kalk en mest.
De lijn had een route tussen Londen en Australië via Zuid-Afrika, en werd beheerd door de eigenaren George Thompson & Co, die lange tijd een prominente positie inamen in de Australische vracht- en passagiershandel, vanwege de "vluchten" van hun bekende klippers naar Melbourne en Sydney, de algemene hoge standaard van hun vloot en de uitzonderlijke immuniteit tegen verlies gedurende meer dan een halve eeuw.

Hun ss. Aberdeen, gebouwd in 1888, was het eerste stoom-oceaanschip die de superieure verdiensten van de triple expansie stoommachine op beslissende wijze demonstreerde.
De reputatie van de lijn wordt ondersteund door voor die tijd moderne stoomfavorieten met de aloude namen van de voormalige  klippers als; Miltiades, Moravian en Salamis.
Twee dubbelschroefstoomschepen Miltiades van 6.793 ton en de Marathon van 6.772 met een snelheid van 15 knopen werden aan de vloot toegevoegd.
De eerste reis van de ss. Miltiades van Londen naar Melbourne duurde 35 dagen, en haar tijd vanuit Plymouth was een record overtocht van 34 dagen. De rederij had een vloot van 10 schepen, met een totale tonnage van 44.236 ton.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten