maandag 14 februari 2022

LANCASHIRE SHIPPING COMPANY lTD. (GB)

 



BEGONNEN MET ZEILSCHEPEN.





LANCASHIRE SHIPPING COMPANY LTD.

De Lancashire Shipping Co. Ltd  ook bekend als de J. Chambers & Co.
James Chambers begon in 1865 zijn eigen rederij na negen jaar partner te zijn geweest van de White Star Line of Australian Packets.
In 1867 nam James Chambers de Lancaster Shipowners Company over, een nieuw gevormd bedrijf waarin hij zijn zeilschepen registreerde. Regen de tijd van zijn dood in 1877 bezat de Lacaster Shipowners Company zeven zeilschepen en het bedrijf werd toen geleid door zijn zoon Walter J. Chambers.
Op 14 november 1896 werd de Lancashire Shipping Company Ltd opgericht om het roer over te nemen van de Lancaster Shipowners Company. Rond de eeuwwisseling bestond de vloot uit acht schepen.
Tussen 1900 en 1915 voegden zich vijftien schepen bij de Chambers-vloot.

                                               (Klipper Lancashire.)

Tijdens de Eerste Wereldoorlog gingen twee schepen verloren als gevolg van vijandelijke acties en in die periode werden drie schepen gekocht, terwijl tussen 1919 en 1921 drie Duitse prijsschepen in de vloot kwamen. Het begin van de Grote Depressie telde de vloot veertien schepen, waaronder acht stoomschepen, maar alle acht stoomschepen werden in de volgende zes jaar verkocht.

Tussen 1937 en 1939 werden vier nieuwe stoomschepen gebouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verloor de rederij vijf schepen door vijandelijk optreden. Het management van het drijf werd tussen 1923 en 1927 gedaan door de kleinzoon van James Chambers en na zijn overlijden in 1927 namen Samuel Chambers en zijn neef Allan Chambers het commando over.
In oktober 1944 kocht Moller & Co uit Shanghai de handelsrechten en goodwill van James Chambers & Co, en in 1946 beëindigde het management van James Chambers & Co.
In 1957 verkocht Moller & Co, nu in Honh Kong de laatste Lancashire Shipping Co. Ltd aan de ben Line en sloot de dienst.


Alle schepen van het bedrijf kregen een naam eindigend op "Castle", waardoor het bedrijf ook bekend was als de Castle Line.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten