dinsdag 15 februari 2022

CORY LINE. (GB)

 


VERVOER VAN STEENKOOL.




CORY LINE.

                                                      (ss. Corbridge.)

De juiste naam van het bedrijf was William Cory & Son. het werd opgericht op 15 oktober 1896 en nam het de bedrijven over van de volgende kolenleveranciers, kooplieden en lichters:
William Cory & Son, Lambert Brothers, D. Radford and Co, Beadle brothers, J. and C Harrison, Green, Holland & Son, Mann, George & Co en GJ Cockerell & Co.

In 1899 werd het verkoopgedeelte van het bedrijf samengevoegd met Rickett, Smith and Co onder de titel Rickett, Cockereel and C0 en in dat bedrijf bezaten William Cory and Son alle gewone aandelen.

(ss. Corferry.)

Cory had een uitgebreid bedrijf dat 5 miljoen ton steenkool per jaar vervoerde en leverde aan klanten in Londen. 
Het bedrijf had een vloot van 2.500 treinwagons en exploiteerde binnenvaartschepen op de rivier de Thames. 
Om er voor te zorgen dat de schepen niet leeg terugkwamen nadat ze de kolen hadden afgeleverd, gebruikte Cory ze om afval vanuit Londen te vervoeren naar de moerassen van Essex en Kent.

                                                       (ss. Corbeach.)

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden de meeste sleepboten van Cory gevorderd door de Royal Navy. De maatschappij verloor vijftien schepen, waarvan de meeste door vijandelijke acties tot zinken werden gebracht.

In 1933 was het bedrijf gevestigd in Cory Buildings in Londen EC#, en werd omschreven als Lightermen, Wharfingers, Ballast and Sand Merchants.


(ss. Corfen.)

In de Tweede Wereldoorlog waren brandstofvoorraden van groot belang voor de oorlogsinspanningen, Cory  schepen voeren mee in kustkonvooien en 13 schepen gingen verloren.






                                                     (ss. Corsound.)

In 1948 verwierf het bedrijf, in samenwerking met Powell Dufffryn, John Kelly Ltd, van belfast, en andere bedrijven die eigendom zijn van de familie Kelly, kolenimporteurs van Noord-Ierland.
In de jaren vijftig vervoerde en leverde Cory zowel stookolie als steenkool. In 1956 begon het bedrijf een vloot van binnenschepen te ontwikkelen die speciaal ontworpen waren om afval te vervoeren in plaats van steenkolen. Cory had een eigen scheepswerf, die tussen 1962 en 1972 meer dan 400 van dergelijke schepen bouwde.

In 1972 werd William Cory & Son Ltd. overgenomen door de Ocean Group. Tegen het einde van de jaren zeventig was Cory de grootste afval vervoerder op de Thames.
In de jaren tachtig trok Cory zich helemaal terug uit de kolen- en oliedistributie om zich uitsluitend te concentreren op het transport en verwijdering van afval.
In 1990 werd het bedrijf Cory Environmental en is het momenteel actief op meer dan dertig locaties in Engeland en levert het diensten op het gebied van inzameling, recycling en verwijdering van afval en gemeentelijke schoonmaak.


In 1973 veranderde de Ocean Steamship Co. haar naam in Ocean Transport and Trading (OTT).





 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten