zondag 27 november 2011

TROJE - TURKIJE. (DEEL 4) WAT NU OVER IS!


TROJE - TURKIJE.

WAT ER NU VAN OVER IS !
Als je nu over het terrein loopt, wat op een heuvel ligt, tref je resten aan van een enorme verdedigingswal, huizen, paleizen en offer plaatsen uit diverse perioden, twee heiligdommen uit de 8e eeuw v.chr. en een Romeins theater.


Vlak bij de zuid poort ligt het indrukwekkende Huis van Pilaren dat het paleis van koning Priamus uit Ilias zou zijn geweest.

                                   De resten van de zuid-oostelijke toren van Troje (VI).

                                                   De oostelijke ingang van de stad.

Waarom kozen de toenmalige stichters van het oude Troje voor de Hisarlik heuvel? Allereerste prehistorische mensen prefereerden altijd hun nederzetting op een heuvel te bouwen omdat deze dan beter te beschermen zou zijn tegen indringers. De Hisarik heuvel domineerde ook een enorm vlak terrein wat geschikt was om op te jagen. Het moet een moerassig gebied zijn geweest. De topografie van Troje nu is geheel anders dan toen. Uit geologisch onderzoek is gebleken dat hier vroeger rivieren hebben gestroomd en dat de heuvel op een delta lag waar deze rivieren in zee stroomden. Dus de heuvel was ook een bescherming tegen overstromingenen daar waar water, is voedsel om te leven en een mogelijkheid om handel te drijven.Geen opmerkingen:

Een reactie posten