vrijdag 18 november 2011

GALATA - TAKSIM ISTANBUL (DEEL 19a)


GALATA - TAKSIM -ISTANBUL.


We steken de Galatabrug over de Gouden Hoorn over met de tram. Bij het Karakoy station stappen we uit en nemen de ondergrondse kabelrail metro naar de stadswijk Galata en lopen dan gedeeltelijk terug naar het centrum van deze wijk.Deze wijk ligt tegen een berghelling aangebouwd en in het midden van deze wijk staat de Galatatoren. Het is een van de mooiste en oudste torens van Istanbul en werd ten tijde van het Byzantijnse Rijk in 528 gebouwd. De toren was gebouwd als uitkijktoren tegen vijandelijke indringers.


Tijdens de Kruistochten werd de toren verwoest, maar later door de Genuezen in 1348 opnieuw opgebouwd. De toren heeft een hoogte van 61 meter en steekt hiermee 140 meter boven de zeespiegel uit. De toren heeft een diameter van 8,95 meter, waarvan 3,75 meter buitenmuur. en heeft een conische spits.

            ( Een in messing uitgevoerde afbeelding van de oude stad aan de wand in de toren.)De top van de toren, waarin een restaurant is gevestigd, is te bereiken met een lift en heeft een fraai plafond. De meeste bezoekers komen echter om van het fantastische uitzicht te genieten over de stad en de Gouden Hoorn.(Klik met de linkermuisknop op deze afbeelding om hem vergroot te bekijken.)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten