zondag 14 februari 2010

MA ALSALAMA EGYPTE. 22 MEI 2003.


MA ALSALLAMA EGYPTE.

 22 MEI 2003.Donderdagmiddag 22 mei. Om halfdrie werden we door de airportbus afgehaald bij het hotel om naar de vliegveld te gaan. De gehele afhandeling was een zooitje en er werd ruw met de bagage omgegaan. Zowaar vertrok onze vlucht naar Düsseldorf op tijd. Op het vliegveld van Düsseldorf was verscherpte controle van zowel de reisdocumenten als de bagage, wat allemaal veel tijd in beslag nam. Tijdens de autorit naar huis zaten we in stilte te genieten van al het groen langs de weg en overal bloemen in de berm.


Na het zien van zoveel tempels, was het terug zien van ons eigen 'tempeltje' een goed gevoel van thuiskomen.

EEN PAAR TIPS.

Vaak worden de temperaturen in de reisgidsen met een natte vinger aangegeven en is het in zon zeker 10 graden warmer dan vermeld en over de temperatuur s'nachts spreekt men helemaal niet, maar vergeet men maar voor het gemak te vermelden dat die in de woestijn tegen nul en er zelfs onder kan zijn.
Zorg dat je genoeg drinkwater in flessen bij je hebt om uitdroging tegen te gaan, daar je in de droge woestijn niet merkt dat je zwaar zweet en vocht verliest.
Drink geen water uit de kraan en eet geen ijs van straat stalletjes wil je geen last van je ingewanden krijgen. Zorg dat je genoeg Egyptische ponden bij je hebt die je op het vliegveld uit de 'flappentapper' kan verkrijgen om je boodschappen te betalen en tip te geven. Betaal nooit de gevraagde prijs want pingelen is hun sport en vreugde. Kleren die je niet meer mee naar huis neemt niet weggooien, maar weggeven en men is je er dankbaar voor.
Mocht je ooit van plan zijn naar dit fraaie land te reizen, koop dan eerst de nodige informatie lectuur, want sommige lokale gidsen weten er een eigen verhaal aan te geven wat kant nog wal raakt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten