vrijdag 12 februari 2010

CAÏRO - AFSCHEID.     AFSCHEID VAN CAÏRO. 

             17 mei 2003.
Terwijl we buiten in de tuin voor het museum zaten te wachten op, zoals altijd de zelfde mensen, werd ik onverwacht aangesproken en uitgenodigd voor een vraag gesprek door NILE-TV. Het waren vragen zoals; Is dit uw eerste bezoek aan Egypte?, Hoe lang bent u al in het land?, Wat heeft u zoal gezien en bezocht?, Wat maakte op u het de meeste indruk, en hoe vond u het eten en de mensen? Het gehele gesprek ging in het Engels en ik werd na afloop beleefd en hartelijk bedankt, want ik had al de reiservaringen kort en krachtig weten te samenvatten. Na een lunch op een drijvend restaurant op de Nijl werden we met de bus naar de 'soek' gebracht.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Het is een gebied vol met winkels en marktstalletjes.
Daar we het verblijf er te kort vonden, lieten we met een kleine groep de gids weten, dat we op eigen gelegenheid zouden terug keren naar ons hotel.
Zodoende hadden we heerlijk de tijd om rond te kijken, te genieten en te snuiven van de oosterse sfeer en nog wat kleine dingen te kopen.


Na terugkeer in ons hotel zijn we voor het diner naar het Mena-House-Oberoi gewandeld. Een zeer oud koloniaal hotel voor de top bestuurders van de wereld. Hier logeerden o.a. Churchil en Roosenveld en werden er de nodige politieke beslissingen genomen over het lot van de wereld en Egypte. Onder het genot van een koele dronk  en een klein hapje genoten van ons laatste uitzicht op het plateau van Gizeh en haar wereldwonderen.
Deze avond wederom een poging gedaan om de laatste dagen niet in Hugharda aan de Rode Zee door te moeten brengen, maar net als eerdere pogingen stuitte dit eerden op tegenwerking dan medewerking van de lokale reisvertegenwoordigers.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten