vrijdag 12 februari 2010

CAÏRO - AFSCHEID. (7)AFSCHEID VAN CAÏRO.

Terwijl we buiten in de tuin voor het museum zaten te wachten op, zoals altijd de zelfde mensen, werd ik onverwacht aangesproken en uitgenodigd voor een intervieuw door NILE-TV. Het waren vragen zoals; Is dit uw eerste bezoek aan Egypte?, Hoe lang bent u al in het land?, Wat heeft u zoal gezien en bezocht?, Wat vond u het indrukwekkenste?, en hoe vond u het eten en de mensen? Het gehele gesprek ging in het Engels en ik werd na afloop beleefd en hartelijk bedankt, want ik had al de reiservaringen kort en krachtig weten te samenvatten. Na een luch op een drijvend restaurant op de Nijl werden we met de bus naar de 'soek' gebracht.
Het is een gebied vol met winkels en marktstalletjes.
Daar we het verblijf er te kort vonden, lieten we met een kleine groep de gids weten, dat we op eigen gelegenheid zouden terug keren naar ons hotel.
Zodoende hadden we heerlijk de tijd om rond te kijken, te genieten en te snuiven van de oosterse sfeer en nog wat kleine dingen te kopen.

Na terugkeer in ons hotel zijn we voor het dinner naar het Mena-House-Oberoi gewandeld. Een zeer oud koloniaal hotel voor de promonenten van de wereld. Hier logeerden o.a. Churchil en Roosenveld en werden er de nodige politieke beslissingen genomen over het lot van de wereld en Egypte. Onder het genot van een koele dronk genoten van ons laatste uitzicht op het plateau van Gizeh en haar wereldwonderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen