dinsdag 9 februari 2010

PIRAMIDE MYSTERIES.

                   PIRAMIDE MYSTERIES.

De piramide van Cheops en ook de andere twee op het plateau van Gizeh zijn nog steeds mysteries voor de wetenschappers. Wat is de relatie van de ligging van deze piramiden ten opzichte van het sterrenbeeld Orion? Ze liggen namelijk onder de drie gordel sterren hiervan.
Waarom zijn de luchtschachten in de piramide op sterrenbeelden gericht? Dat de rivier de Nijl kronkelt op de zelfde plaats als de 'hemelse rivier' de Melkweg.
Dan de afmetingen van de Grote piramide. Het is een wiskundige piramide. De hoogte van deze piramide is 146,73 meter en de omtrek 921,46 meter.
Nu is de omtrek precies gelijk aan twee keer de hoogte vermenigvuldigd met het getal Pi.
(2 x 146,73 m x 3,14 = 921,46 meter)
Het getal Pi werd pas 2000 jaar later ontdekt door de Griekse wijsgeer Archimedes om de omtrek van een cirkel te berekenen. (middellijn x Pi)
Hoe wisten de Egyptenaren van het getal Pi ?

Ook kenden ze ten tijde van de bouw van de piramiden het wiel nog niet en werkten ze met sleden. Het wiel leerden ze pas kennen door de strijdwagens, die door paarden werden voortgetrokken (die de Egyptenaren ook niet kenden), van de Hyksos toen die Egypte binnen vielen. Hyksos betekend; Herderskoning Ze kwamen uit Assyrië.
Misschien blijft het een eeuwig raadsel!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten