zondag 14 februari 2010

HURGHADA EN IBEROTEL MAKADI BEACH.
HURGHADA EN IBEROTEL 

        MAKADI BEACH.


De bouw van het hotel deed meer Moors aan dan Arabisch. Iberotel bleek dan ook een Spaanse hotel keten te zijn. Na al de drukke reisdagen sloeg de verveling snel toe. In de ochtend werd er wat gezwommen in het zwembad, daar het strand voor scherpe stenen lag en dode kwallen. De andere levende kwalen waren enorme dikke vrouwen die ondanks het verbod topless lagen te bakken op het strand. In de middag was het te heet in de zon om buiten te zijn. We bekeken de andere hotels die in het complex lagen en dat was het dan meestal. 

Het zwemmen in zee was niet aan te bevelen, daar er een oliefilm op het water dreef. Verschillende pogingen om van het hotel terrein af te komen mislukten. Er was geen transport naar de stad en op eigen gelegenheid was volgens het hotel niet veilig.
Zo maakten we een praatje met enkele personeelsleden van het hotel en die zouden voor ons regelen, dat we een paar uurtjes naar de stad konden.

 Uiteindelijk slaagde we erin om in een namiddag met het personeelsbusje van het hotel mee te rijden naar het plaatsje Hurghada en zo kwamen we weer eens onder de lokale mensen, maar het was een rit van een half uur rijden. De chauffeur gaf ons twee uur de tijd en dat was genoeg om weer even te genieten als afsluiting van ons verblijf. De ochtend van 22 mei de koffers weer gepakt en onze bar consumpties betaald. Het hotel maakte de rekening op in dollars, waarbij ze een zeer naar zich zelf gerekende koers namen. Daar al de prijzen in het hotel op de kaarten in L.E. stonden vermeld weigerde ik om in dollars te betalen en betaalde in Egyptische ponden, waarvan ik er nog genoeg had. Over de kwaliteit en de variatie van het eten in het hotel hadden we niets te klagen en ook het lokale personeel was zeer gedienstig en vriendelijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten