woensdag 3 februari 2010

LUXOR - CAÏRO. 15 mei 2003.

                         LUXOR - CAÏRO. 

                           15 MEI 2003.
We werden deze ochtend om 08.15 uur gewekt. Na de laatste bagage te hebben ingepakt en afgerekend te hebben (bardrinks en wasserij), was het na ons laatste ontbijt aan boord wachten op de bus die ons naar het vliegveld van Luxor zou brengen. Helaas moesten we van iedereen afscheid nemen aan boord, want we hadden er zonder meer een goede tijd gehad. Na een lunch- pakket in ontvangst genomen te hebben vertrokken we om 10.30 uur naar het vliegveld van Luxor. Onze bagage werd prima verzorgd. Uiteindelijk zijn we met vertraging om 12.30 uur met Egypt Air naar Caïro gevlogen, wat een vliegtijd was van 70 minuten. Op het vliegveld van Caïro verliep de bagage afhandeling erg rommelig en duurde het even eer iedereen zijn koffers had gevonden. Met de bus naar het Mövenpick-Resort gebracht, wat op de westelijke Nijloever ligt vlak bij de piramiden van Gizeh. Om 15.30 uur bij het resort aangekomen.
Mooie ruime bungalowkamer, badkamer en een klein buitenterras. We waren de rest van de dag vrij. Eerst de bagage uitgepakt en een paar uur geslapen alvorens de omgeving te verkennen.


CAÏRO.

Caïro de hoofdstad van de huidige republiek Egypte heeft tussen de 15 en 20 miljoen inwoners. Juiste getal schijnt niemand te weten. Het verkeer is een grote verschrikking. Op fly-overs liggen vier- en zesbaans wegen en je rijdt bijna bij de bewoners door hun flatappartement zo dicht staat alles op elkaar, maar het is één chaos. Er wordt rechts gereden, maar het links rijden uit de Engelse overheersing komt ook nog steeds voor. Wordt er een afslag gemist dan keer je gewoon op en rij je tegen het verkeer in weer terug. Een kar met een ezel ervoor op de autoweg is heel normaal. Het leek ons dan ook niet aan te raden om zelf aan het verkeer te gaan deelnemen, want we waren nog niet levensmoe.
Spoedig het hotel weer opgezocht daar het buiten 35 C. was in de schaduw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten