zaterdag 13 februari 2010

CAÏRO - HURGHADA 18 T/M 21 MEI 2003. HURGHADA RODE ZEE. 

18 T/M 21 MEI 2003.DE REIS VAN CAÏRO NAAR HURGHADA.


Op deze zondagochtend van de 18e mei 2003 verlieten we via de nodige verhoogde verkeerspleinen Caïro en reden in de richting van de stad Suez. Vlak voor Suez bogen we af naar het zuiden en volgden de kustweg langs de Golf van Suez en bij het plaatsje Ras Gemsa de kustweg langs de Rode-zee. Het werd een rit van ruim 6½ uur die de meesten van ons in een soort slaaptoestand doorbrachten. We maakten twee sanitaire stops bij een tankstation. Onderweg was zeer veel militaire controle die steeds weer onze reispapieren wensten te zien.

Tot onze stomme verbazing reden we de afslag naar de plaats Hurghada voorbij en kwamen we er achter dat ons hotel niet daar lag zoals in de reisgids was vermeld maar aan het Makadi-strand enige kilometers zuidelijker.
Het Iberotel Makadi Beach Hotel lag met enige andere hotels in een afgesloten gebied.
Onze eerste indruk was; 'Waar zijn we in terecht gekomen'?Alles was in het Duits aangegeven en zo ook de in-check formulieren, waar men voor het gemak ons reeds de Duitse nationaliteit had gegeven. Hierover even duidelijk mijn mening gegeven, wat werd afgedaan dat we toch allemaal Europeanen waren! Ook enige Fransen die bij ons in de bus erbij gekomen waren luchten hun hart daar duidelijk over.


Ook bij het betreden van onze kamers hadden we gauw onze twijfels over de vijf sterren die het hotel voerde. De vloer leek wel een zandbak en het toilet werkte niet naar behoren. Het werd wel verholpen, maar de eerste indruk was niet de beste.
Uiteindelijk na het verhelpen van de klachten ons eens lekker opgefrist en de lunch bij het zwembad gebruikt in de schaduw. Gelukkig stond er wat wind vanuit zee, want het was er bloedje heet.
We kwamen er achter dat we het hotelcomplex niet zomaar konden verlaten dus kregen we het getto gevoel. Na het diner-buffet wat echt goed en uitgebreid aan keuze was, en daar dus niets om over te klagen, bijtijds naar bed gegaan, daar we het reizen moe waren.
Maar de anticlimax zou snel komen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten