donderdag 4 maart 2010

ATHENE.

ATHENE. 

MAART 2010
Je hebt van die momenten dat je er even tussen uit wil en zo besloten we op goed geluk een paar dagen naar Athene te gaan en gewoon weer even oude culturen op snuiven.
Wat is dan nog mooier als je vanaf het kleine balkonnetje van de hotelkamer de Acropolis kan zien liggen. Wat dan ook gemakkelijk lopend te bereiken was.Athene is de grootste stad en tevens hoofdstad van Griekenland. Het is tevens het politieke, culturele en economische centrum van het land en is een kosmopolitische metropool.
Athene een stad van legendes en geschiedenis. Het oude Athene was een van de eerste democratieën en wordt daarnaast beschouwd als een van de grondvesten van de Westerse beschaving. Tegenwoordig bevinden zich in de stad nog vele gebouwen uit de oudheid, zoals het Parthenon op de Acropolis. Het merendeel van de gebouwen in het huidige Athene zijn echter van vrij recente datum.
In 1896 werden hier de eerste moderne Olympische Spelen gehouden in het daarvoor gebouwde Panathinaiko-stadion, wat nu een van de bezienswaardigheden is van de stad.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten